ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Game Of Thrones: Όλα όσα ξέρουμε για την 8η σεζόν της σειράς

Game Of Thrones: Όλα όσα ξέρουμε για την 8η σεζόν της σειράς

Το τέλος του έβδομου κύκλου της σειράς που κάνει ρεκόρ τηλεθέασης και αλλάζει τα δεδομένα στη βιομηχανία της μικρής οθόνης έχει φέρει φρενίτιδα στους fan που το μόνο που θέλουν είναι να προβληθεί ο τελευταίος κύκλος της επικής παραγωγής άμεσα. Όλοι, ανάμεσα τους και εμείς, οφείλουμε να επιδείξουμε υπομονή.

Ήδη o πρόεδρος του HBO Casey Bloys έχει προειδοποιήσει ότι "οι δημιουργοί της σειράς έχουν στο μυαλό τους ένα συγκεκριμένο πλάνο σχετικά με τον αριθμό των σεζόν που θα έχει το Game of Thrones. Αν μπορούσα θα πρόσθετα πολλές ακόμα αλλά σεβόμαστε την επιλογή τους". Με αυτό ως δεδομένο αυτά είναι όσα ήδη γνωρίζουμε για την όγδοη και τελευταία σεζόν των περιπετειών στο Westeros και όσα ίσως ακολουθήσουν.

Πότε θα προβληθεί

Ο ηθοποιός Nikolaj Coster-Waldau που υποδύεται τον Jaime Lannister είπε σε πρόσφατη συνέντευξη του ότι τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον Οκτώβρη.

"Δεν ξέρω τι πρόκειται να συμβεί στην επόμενη σεζόν. Θα ξεκινήσουμε τον Οκτώβρη, ίσως μάθω σε λίγες εβδομάδες που θα έχω το σενάριο. Είμαι πολύ περίεργος για τη συνέχεια" είπε.

Με δεδομένο ότι η 7η σεζόν ξεκίνησε γυρίσματα τον περασμένο Σεπτέμβρη και προβλήθηκε τον Ιούλιο όλα δείχνουν πως η τελευταία σεζόν θα αργήσει ακόμα πιο πολύ... ίσως και το 2019!

Πόσα επεισόδια θα έχει

Η τελευταία σεζόν θα περιλαμβάνει μόνο έξι επεισόδια και θα είναι η μικρότερη σεζόν του GoT.

Στο τέλος της έκτης σεζόν οι David Benioff και D.B. Weiss ανέφεραν πως έχουν μείνει μόνο 13 επεισόδια, το οποίο μας κάνει να αντιληφθούμε πως απομένουν έξι για το τέλος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του HBO τα επεισόδια έχουν ήδη γραφτεί.

Ποιά θα είναι η διάρκεια τους

Η παραγωγός μουσικής της σειράς Paula Fairfield αποκάλυψε πως μπορεί τα επεισόδια να είναι λιγότερα, αλλά θα διαρκούν περισσότερο.

"Παρά το γεγονός ότι τα επεισόδια θα είναι λιγότερα σε αριθμό από τους προηγούμενους κύκλους η διάρκεια τους φαίνεται πως θα είναι μεγαλύτερη. Τα επεισόδια θα διαρκούν 80 ή και περισσότερα λεπτά το καθένα"

Η Cersei έχει κάτι επιπλέον να πει

Σε συνέντευξη της η Lena Headey αποκάλυψε πως ο χαρακτήρας της, η Cersei Lannister καταφέρνει και επιβιώνει στο τέλος της 7ης σεζόν -κάτι που πλέον επιβεβαιώθηκε.

"Νόμιζα πως πέθανα όταν διάβασα το σενάριο αλλά μετά πήγα και διάβασα το τέλος. Έπαθα σοκ. Πιστεύω πως στο τέλος της 8ης σεζόν θα υπάρχουν αρκετά πτώματα".

Πολλοί φαν της σειράς υποθέτουν πως η μοναρχία της διατηρείται και στην τελευταία σεζόν.

Τι τρέχει με τα prequel του Game of Thrones

Το αμερικάνικο κανάλι HBO ετοιμάζει σειρές prequel του Game of Thrones. Το τηλεοπτικό δίκτυο έχει κλείσει συμφωνίες με τέσσερις σεναριογράφους, οι οποίοι θα εξερευνήσουν διαφορετικές χρονικές περιόδους από το ευρύ και πλούσιο σύμπαν του Ρ. Ρ. Μάρτιν.

Όπως έχει επιβεβαιωθεί ο συγγραφέας και εμπνευστής των Εφτά Βασιλείων George RR Martin μελετά όλες τις προτάσεις με τους σεναριογράφους της κάθε σειράς.

Ορισμένοι από τους σεναριογράφους είναι οι Jane Goldman( Kingsman: The Secret Service), Max Borenstein (Kong: Skull Island), Brian Helgeland (LA: Confidential) και Carly Wray (Mad Men).
Η Goldman πιστεύει πως οι ιδέες τους θα είναι οικείες στους φαν της σειράς.

"Πιστεύω ότι είσαι είσαι αναγνώστης είτε τηελεθεατής θα βρεις σημεία αναφοράς στις ιδέες που δουλεύουμε. Και θα τις εγκρίνεις" σχολίασε.

Από την άλλη πλευρά πολλά στελέχη του ΗΒΟ κρατάνε αποστάσεις από τα πολλά σενάρια επέκτασης του σύμπαντος του Westeros μέσα στο χωροχρόνο.

Για αυτούς οι τέσσερις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι ίσως δεν προβληθούν ποτέ γιατί είναι αμφίβολο αν θα ανταποκριθούν σε όλα όσα έχει μέχρι σήμερα κατορθώσει η σειρά.

Όπως και να έχει κανένα από τα prequel δεν θα αφορά την όγδοη και τελευταία σεζόν του GoT.

"Δε ενδιαφερόμαστε να εκμεταλλευθούμε την original σειρά για να προωθήσουμε spin-offs" σχολίασε ο πρόεδρος του ΗΒΟ Bloys στο The Hollywood Reporter.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ