ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Προσποιούνται τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και ζητούν χρήματα

Προσποιούνται τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και ζητούν χρήματα
EPA/HANNAH MCKAY

Απατεώνες προσποιούνται τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ στα social media, ζητώντας σε θαυμαστές να δωρίσουν χρήματα για διάφορους σκοπούς.

«Αγαπητοί θαυμαστές, έμαθα ότι ένας ή περισσότεροι απατεώνες προσποιούνται πως είναι εγώ και ζητούν σε μερικούς από εσάς, με προσωπικά μηνύματα, να δωρίσετε χρήματα για διάφορους σκοπούς», έγραψε ο ηθοποιός στο Twitter του.

«Απλά ήθελα να σας ενημερώσω ότι εάν κάποιος σας πει ότι είμαι εγώ, λέει ψέματα. Ποτέ δεν επικοινωνώ μέσω πλατφορμών επικοινωνίας και ποτέ δεν θα απευθυνόμουν μεμονωμένα σε θαυμαστές μου ζητώντας τους χρήματα. Οποιαδήποτε επικοινωνία από εμένα είναι μόνο δημόσια, από τις πραγματικές σελίδες που διαθέτω στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η όποια συγκέντρωση χρημάτων γίνεται μέσω δημόσιων εκστρατειών», πρόσθεσε.

«Αισθάνομαι ευγνώμων από την απίστευτη αγάπη, την υποστήριξη και την γενναιοδωρία που δείχνει η μικρή μας κοινότητα. Κάποιοι θέλουν να επωφεληθούν από αυτό, οπότε ας προστατευτούμε. Σας αγαπάω και μείνετε ασφαλείς...», κατέληγε το μήνυμα του 52χρονου σταρ.

Όπως σημειώνει το Page Six, ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, δεν έχει κανένα οικονομικό πρόβλημα, καθώς ήταν ο έκτος πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός για το 2017, κερδίζοντας 48 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.

Πάντως ο Άιρον Μαν δεν είναι ο μόνος που πέφτει θύμα εκμετάλλευσης από απατεώνες. Νωρίτερα φέτος ο τραγουδοποιός Μπραντ Πέισλι είχε προειδοποιήσει τους θαυμαστές του να προσέχουν τους απατεώνες.

«Ελάτε. Μην πέφτετε στην παγίδα. Μην στέλνετε χρήματα σε κανέναν που ισχυρίζεται ότι είμαι εγώ ή κάποιος άλλος», είχε γράψει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ