ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Ντέμπι Χάρι των Blondie έχει τη δική της τοιχογραφία

Η Ντέμπι Χάρι των Blondie έχει τη δική της τοιχογραφία
EPA/JASON SZENES

Την προηγούμενη Τετάρτη, η ρόκερ των Blondie, Ντέμπι Χάρι, βρέθηκε στην Bleecker Street της Νέας Υόρκης, μαζί με τον αναγνωρισμένο καλλιτέχνη δρόμου Shepard Fairey να τσεκάρει την πρόοδο μιας τοιχογραφίας στην οποία φιγουράρει η ίδια.

Η καινούργια τοιχογραφία αντικαθιστά μια παλιότερη, «φόρο τιμής» στον μεγάλο, μεγάλο, μεγάλο Joey Ramone.

Λίγο αργότερα, το εμβληματικό πρόσωπο της πανκ και νιου γουέιβ σκηνής κατευθύνθηκε προς το Overthrow Boxing Club να δει τι έχει απογίνει αυτός ο χώρος που, τη δεκαετία του 1960, ήταν το «στρατηγείο» του κινήματος των Yippies (Youth International Party).

Στο Overthrow Boxing Club προσφέρονται μαθήματα - και ιδιαίτερα, παρακαλώ – μποξ και ένας παρευρισκόμενος είπε στην «Page Six»: «Ένα κορίτσι που έκανε μάθημα μποξ είπε "Ποια είν' αυτή;" κι έδειχνε την Ντέμπι».

Ειπώθηκε ότι άκουσαν τη Ντέμπι Χάρι να λέει πως ο χώρος τής θύμιζε την περίοδο του CBGB, τη δεκατία του 1970. Το CBGB ήταν ένα μιούζικ κλαμπ που άνοιξε, το 1973, στο East Village του Μανχάταν, ο Χίλι Κρίσταλ (η επωνυμία είναι ακρωνύμιο του Country, BlueGrass, Blues). Παρά το αρχικό όραμα του Κρίσταλ, το κλαμπ έγινε διάσημο επειδή φιλοξενούσε πανκ και νιου γουέιβ συγκροτήματα, όπως οι Ramones, Television, Patti Smith Group, Blondie και Talking Heads.

spl1560409 001


Πηγή: PageSix

ΔΗΜΟΦΙΛΗ