ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι Αμερικανοί σταρ στο πλευρό των πληγέντων του Χάρβεϊ

Οι Αμερικανοί σταρ στο πλευρό των πληγέντων του Χάρβεϊ
Texas Military Department/Handout via REUTERS

Η μανία του κυκλώνα Χάρβεϊ και οι ανυπολόγιστες καταστροφές που αυτός έχει προξενήσει περνώντας από το Χιούστον έχει οδηγήσει σε μία άνευ προηγουμένου κινητοποίηση πολιτών για την ανακούφιση των πληγέντων. Ωστόσο, στο πλευρό τους στέκονται και οι σταρ του Χόλυγουντ οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ηθοποιού Κέβιν Χαρτ να συνδράμουν τους πληγέντες.

Σε αυτή την κατεύθυνση η Μπιγιονσέ, που κατάγεται από το Χιούστον δήλωσε τη Δευτέρα στην εφημερίδα The Houston Chronicle: «Η σκέψη μου είναι στη γενέτειρά μου, το Χιούστον. Προσεύχομαι συνεχώς γι' αυτούς που επλήγησαν και για τους διασώστες που ήταν τόσο γενναίοι κι αποφασισμένοι να δώσουν τέτοια βοήθεια. Δουλεύω στενά με την ομάδα μου στο BeyGOOD και με τον πάστορά μου, να υλοποιήσουμε ένα σχέδιο για να βοηθήσουμε όσους μπορούμε».

https://www.instagram.com/p/p
https://www.instagram.com/p/p

Όμως και ο DJ Καλέντ, συνοδευόμενος από το αγοράκι του, τον Asahd, δώρισε 25.000 δολάρια για τους πληγέντες. Το ίδιο ποσό δώρισε και ο Ντουέιν «The Rock» Τζόνσον. Μάλιστα, ο Ντουέιν έστειλε κι ένα μήνυμα: «Ξέρω τι περνάτε. Κι εγώ το πέρασα, κι η οικογένειά μου το πέρασε. Περάσαμε τον κυκλώνα Χάρβεϊ, ο οποίος ήταν κατηγορία 5. Το μάτι του κυκλώνα πέρασε ακριβώς από πάνω μας, ήταν ολέθριο. Επιζήσαμε και γίναμε πιο δυνατοί, και το ίδιο θα κάνετε κι εσείς».

Ωστόσο, είναι και πολλοί οι οποίοι υπερέβησαν το ποσό για το οποίο είχε απευθύνει έκκληση ο Χαρτ. Χαρακτηριστικό είναι πως ο Κρις Μπράουν ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να προσφέρει 100.000 δολάρια, αν και παραδέχθηκε ότι είναι επιφυλακτικός όσον αφορά τον Ερυθρό Σταυρό.

Την Τρίτη, η Κιμ Καρντάσιαν τουίταρε ότι η οικογένεια Καρντάσιαν έκανε δωρεά στον Ερυθρό Σταυρό και τον Στρατό Σωτηρίας το ποσό των 500.000 δολαρίων. Οι J-Rod (δηλαδή η Τζένιφερ Λόπεζ και ο Άλεξ Ροντρίγκεζ), σε βίντεο που ανήρτησαν στο Instagram, είπαν ότι θα δωρίσουν το ποσό των 50.000 δολαρίων. Ο τραγουδιστής Κρις Γιανγκ είπε, τη Δευτέρα, ότι έκανε δωρεά 100.000 δολάρια.

https://www.instagram.com/p/p

Όμως και ο κόσμος των σπορ έχει ξεκινήσει τη δική του κινητοποίηση. Ειδικότερα, ο στόχος που είχε θέσει ο σταρ των Χιούστον Ρόκετς, Τζέι Τζέι Ουάτ (4 εκατομμύρια δολάρια) ξεπεράστηκε και τώρα καινούργιος στόχος του Ουάτ είναι τα 5 εκατομμύρια δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ