ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Give a home: Με τη μουσική στο πλευρό των προσφύγων

Give a home: Με τη μουσική στο πλευρό των προσφύγων

Η προσφυγική κρίση είναι ένα (επώδυνο και μαύρο) κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας και δεν πρέπει να λησμονείται, πρέπει να εκτονωθεί.  

Χρησιμοποιώντας τις τέχνες και πιο συγκεκριμένα τις μουσικές αρμονίες η Διεθνής Αμνηστία διοργανώνει μια παγκόσμια συναυλία για τη στήριξη των προσφύγων με τίτλο "Give a home" στις 20 Σεπτεμβρίου σε 60 χώρες και 300 πόλεις σε όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Πάνω από 1.000 καταξιωμένοι και ανερχόμενοι καλλιτέχνες θα λάβουν μέρος στις μυστικές συναυλίες προκειμένου να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Η τοποθεσία διοργάνωσης των συναυλιών και οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν δεν θα ανακοινωθούν εξάπτοντας την αγωνία των μουσικόφιλων. Δροσερές ταράτσες και κρυφές αυλές αποτελούν τις συνήθεις επιλογές των διοργανωτών που εντυπωσιάζουν με τις αναπάντεχες, εναλλακτικές και φρέσκες επιλογές τους.

Εξαίρεση αποτελεί η συναυλία της Αθήνας, όπου η Διεθνής Αμνηστία ανακοινώνει ότι βασικός καλλιτέχνης θα είναι ο παγκοσμίου φήμης ερμηνευτής, Τομ Οντέλ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τη σελίδα https://www.sofarsounds.com/giveahome, μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, να κάνουν μία δωρεά και να μπουν στην κλήρωση για να κερδίσουν μία διπλή πρόσκληση.

Τα έσοδα από τις δωρεές θα διατεθούν για τη στήριξη της παγκόσμιας εκστρατείας της Διεθνούς Αμνηστίας #IWelcome που αφορά στην έρευνα των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων αλλά και στην άσκηση θεσμικής πίεσης για την ανεύρεση μιας βιώσιμης λύσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ