ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Chester Bennington των Linkin Park "ευτυχισμένος" στο τελευταίο video της ζωής του

Ο Chester Bennington των Linkin Park "ευτυχισμένος" στο τελευταίο video της ζωής του

"Έτσι έμοιαζε σε εμάς η κατάθλιψη μόλις 36 ώρες πριν τον θάνατό του. Μας αγαπούσε ΤΟΣΟ πολύ και τον αγαπούσαμε κι εμείς" έγραψε η σύζυγος του τραγουδιστή των Linkin Park, Chester Bennington, Talinda Bennington, στην ανάρτηση της που υπενθύμισε στο διαδίκτυο την ύπουλη ασθένεια που κόστισε στον καλλιτέχνη τη ζωή του.

Τα λόγια της συνόδευαν ένα video του συζύγου της στο οποίο ο ίδιος διασκεδάζει και χαμογελά με τους δικούς του ανθρώπους μόλις λίγες ώρες πριν βάλει τέλος στη ζωή του. Το video διάρκεια μόλις 40 δευτερολέπτων αναρτήθηκε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter δείχνει τον Bennington να απολαμβάνει στιγμές με το ένα από τα έξι παιδιά του αποδεικνύοντας ότι η κατάθλιψη δεν διακρίνεται, είναι αόρατη και χτυπάει απροειδοποίητα.

Η οικογένεια του Chester Bennington έχει ξεκινήσει διαδικτυακή δράση κατά της κατάθλιψης και στηρίζει ανθρώπους που πάσχουν από την ψυχική ασθένεια μετά την αυτοκτονία του καλλιτέχνη στις 20 Ιουλίου.

Της ανάρτησης είχαν προηγηθεί τρία video αναρτήσεις από τον 15χρονο γιο του τραγουδιστή, Draven Benningtonστο πλαίσιο της National Suicide Prevention Week.

Σε αυτές μιλάει ο ίδιος, η μητέρα του και πρώτη σύζυγος του τραγουδιστή Samantha αλλά και η θεραπεύτρια Angelica Guajardo που αναφέρεται σε προειδοιητικές ενδείξεις κατάθλιψης.

"Δεσμεύομαι ότι θα μιλήσω σε κάποιον πριν κάνω κακό στον εαυτό μου όταν θα νιώθω πεσμένος, λυπημένος ή θα έχω μια άσχημη εβδομάδα, μήνα ή χρονιά. Θέλω να σας προκαλέσω να κάνετε το ίδιο- να βοηθήσετε τον εαυτό σας, να μην του κάνετε κακό" λέει ο απόγονος του με μουσικό χαλί το κομμάτι των Linkin Park, Numb.

"Άγγιξες τόσες πολλές ζωές, ίσως περισσότερες απ' ότι μπορείς να συνειδητοποιήσεις"

Στην πρώτη τους δήλωση μετά την αυτοκτονία του τα υπόλοιπα μέλη της ροκ μπάντας αναφέρθηκαν στην προσωπικότητα του Chester Bennington.

"Οι καρδιές μας έσπασαν. Τα κύματα της θλίψης και της άρνησης εξακολουθούν να σαρώνουν την οικογένειά μας, όσο προσπαθούμε να αντιμκετωπίσουμε όσα έχουν συμβεί. Άγγιξες τόσες πολλές ζωές, ίσως περισσότερες απ' ότι μπορείς να συνειδητοποιήσεις. Τις τελευταίες αυτές ημέρες έχουν εισπράξει μεγάλη αγάπη και υποστήριξη, απ΄ όλον τον κόσμο. Η Talinda και η οικογένειά του το εκτιμούν αυτό και θέλουν ο κόσμος να γνωρίζει ότι ήσουν ο καλύτερος σύζυγος, πατέρας και γιος και η οικογένειά του ποτέ δεν θα είναι ολόκληρη χωρίς αυτόν" αναφέρουν τιμώντας τον 41χρονο που έχασε την μάχη με την κατάθλιψη μετά από περιπέτειες με εθισμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ