ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Emmys 2017: H Nικόλ Κίντμαν φέρνει την ενδοοικογενειακή βία στο φως

Emmys 2017: H Nικόλ Κίντμαν φέρνει την ενδοοικογενειακή βία στο φως

Με αφορμή τον θρίαμβο της στα χθεσινά Emmys 2017 η Νικόλ Κίντμαν ανέβηκε στη λαμπερή σκηνή υπενθυμίζοντας το έγκλημα της ενδοοικογενειακής βίας που συχνά μένει κρυφό και καλά κλειδωμένο πίσω από πόρτες.

Αποδεχόμενη το βραβείο της Καλύτερης Ηθοποιού σε μίνι σειρά κατά την ετήσια απονομή των Emmy στο Λος Άντζελες για την ερμηνεία της στη μίνι σειρά Big Little Lies η Κίντμαν έστειλ ηχηρό μήνυμα από το βήμα της απονομής ενάντια στην ενδοοικογενειακή βία.

"Μερικές φορές όταν παίζεις ένας ρόλο έχεις την ευκαιρία να μεταφέρεις και κάποια σημαντικά μηνύματα", είπε η Κίντμαν που στη σειρά υποδύθηκε τη Σελέστε, μία επιτυχημένη και γεμάτη ενέργεια γυναίκα της οποίας η φαινομενικά τέλεια ζωή αμαυρώνεται από την κακοποίηση που υφίσταται στα χέρια του βίαιου συζύγου της.

Ρίξαμε φως στο ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας. Είναι μια πολύπλοκη και ύπουλη ασθένεια και υπάρχει γύρω μας σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από αυτόν που θέλουμε να γνωρίζουμε. Είναι γεμάτη από μυστικότητα και ντροπή και με το να μου δίνετε αυτό το βραβείο, ρίχνει ακόμα περισσότερο φως σε αυτή τη μάστιγα".

Οι Ελληνίδες, η οικονομική κρίση και η βία

Με την ευκαιρία της πρόσφατης Παγκόσμιας Ημέρας Κατά της Βίας των Γυναικών, η Επίτροπος για τη Δικαιοσύνη και την Ισότητα των Φύλων Βέρα Γιούροβα απέστειλε ιδιαίτερο μήνυμα, που αφορά την Ελλάδα, συνδέοντας το φαινόμενο της βίας που βιώνουν οι Ελληνίδες με την οικονομική κρίση.

Οι γυναίκες συχνά υποφέρουν περισσότερο σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Αντιμετωπίζουν την απώλεια θέσεων απασχόλησης και υψηλότερα επίπεδα στρες στις οικογένειές τους. Η καλύτερη προστασία των Ελληνίδων, και από την ενδοοικογενειακή βία, θα αρχίσει με την ανάκτηση της οικονομικής ανεξαρτησίας τους", λέει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον η Γιούροβα έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη ιδιαίτερης προστασίας των γυναικών που ζουν στην Ελλάδα ως πρόσφυγες-μετανάστριες, λέγοντας:

Θέλουμε να προστατέψουμε όλες τις γυναίκες στην Ελλάδα από τη βία, αλλά οι μετανάστριες είναι ιδιαίτερα ευάλωτες τόσο στη βία όσο και στην εμπορία ανθρώπων, οπότε αναλαμβάνουμε δράσεις ευαισθητοποίησης σχετικά με το ζήτημα αυτό. Συνεργαζόμαστε στενά με ελληνικές οργανώσεις που ήδη εργάζονται σκληρά για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών".

Και μία παράλειψη

Επιπλέον το διαδίκτυο έχει πάρει φωτιά μετά την "παράλειψη" της Κίντμαν να ευχαριστήσει, πέρα από το σύζυγο της Κιθ Έρμπαν και τα δύο παιδιά τους, τα άλλα δύο παιδιά της που έχει υιοθετήσει μαζί με τον πρώην σύζυγο της Τομ Κρουζ με τον οποίο χώρισε το 2001.

"Έχω δύο μικρά κορίτσια, τη Sunday και τη Faith, και τον λατρεμένο μου Κιθ" είπε και στη συνέχεια τους αφιέρωσε το τρόπαιο.

Η Κίντμαν είναι μητέρα και των Connor και Isabella Jane. Τα δύο παιδιά της που υιοθέτησε με τον Κρουζ έχουν σχέση με την Σαϊεντολογία και πολλο΄θεωρούν ότι αυτός είναι ο λόγος που η Κίντμαν παρέλειψε τα ονόματα τους.

Σύμφωνα με πρώην Σαϊεντολόγους η Νικόλ Κίντμαν θεωρείται ένα αγκάθι για την Εκκλησία της Σαϊεντολογίας καθώς αρνείται όσα πρεσβεύει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ