ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Προσοχή! Ποιές δέκα διασημότητες μας απειλούν online

Προσοχή! Ποιές δέκα διασημότητες μας απειλούν online

Το όνομα της πιο επικίνδυνης διάσημης για να αναζητήσεις στο διαδίκτυο αποκαλύφθηκε και προκαλεί έκπληξη σε πολλούς.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρία ψηφιακής ασφάλειας McAfee η Καναδή Αvril Lavigne είναι ένα μόνο από τα ονόματα που αν αναζητηθούν στις μηχανές αναζήτησης online τα αποτελέσματα μπορούν να μας οδηγήσουν σε επικίνδυνες ιστοσελίδες φορτωμένες με ιούς και κακόβουλο λογισμικό.

Όπως αναφέρει η εταιρία οι αναζητήσεις για τη Lavigne έχουν 14.5% πιθανότητες να οδηγήσουν τον χρήστη σε επικίνδυνες για την online ασφάλεια του ηλεκτρονικές διευθύνσεις.

Η πάλαι ποτέ πριγκίπισσα της περίπου pop αλλά με κάτι από εφηβικό punk μουσικής σκηνής Avril Lavigne εκθρόνισε τη Beyonce από τη λίστα της McAffe -αν και η τελευταία δισκογραφική της δουλειά κυκλοφόρησε το 2013.

Η πιθανότητα να προσβληθεί κανείς online μετά από αναζήτηση για τη Lavigne αυξάνονται στο 22% αν η αναζήτηση αφορά το όνομα της και δωρεάν MP3.

Ποιά ονόματα οφείλουμε να προσέχουμε

MAC

Ο Bruno Mars έρχεται στη δεύτερη θέση επικινδυνότητας και τον ακολουθεί η Carly Rae Jepsen. Άλλα ονόματα στη λίστα είναι οι Zayn Malik (No. 4), Celine Dion (No. 5), Calvin Harris (No. 6), Justin Bieber (No. 7), Sean "Diddy" Combs (No. 8), Katy Perry (No. 9) και Beyonce (No. 10).

Η εταιρία έχει μια εμηνεία γιατί η Lavigne έχει κατακτήσει αυτή τη δυσάρεστη και απρόσμενη πρωτιά. Εδώ και χρόνια το διαδίκτυο είναι σχεδόν σίγουρο ότι η Lavigne είναι νεκρή και έχει αντικατασταθεί από σωσία της.

Η Lavigne εκθρόνισε από τη λίστα των πιο επικίνδυνων celebrity online την κωμικό Amy Schumer που βρισκόταν στην κορυφή της λίστας το 2016. Το 2015 ο Ολλανδός trance DJ Armin van Buuren.

H εταιρία ψηφιακής ασφάλειας χρησιμοποίησε στη μεθολοδολογία της αποτελέσματα αναζήτησης από τις μηχανές αναζήτησης Google, Bing και Yahoo.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ