ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μετά τη Μαρία Μενούνος η Κέιτ Γουόλς του Grey's Anatomy νίκησε όγκο στον εγκέφαλο

Μετά τη Μαρία Μενούνος η Κέιτ Γουόλς του Grey's Anatomy νίκησε όγκο στον εγκέφαλο

Πρόσφατα η ιστορία της Μαρία Μενούνος συγκίνησε. Σήμερα η ηθοποιός της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς "Grey's Anatomy", Kέιτ Γουόλς, αποκάλυψε ότι είχε διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο το 2015 και εξιστορεί τη δική της περιπέτεια υγείας για να αφυπνίσει συνειδήσεις.

"Ήμουν σε κατάσταση σοκ" είπε για τη στιγμή που οι γιατροί της έδειξαν τα αποτελέσματα της Μαγνητικής Τομογραφίας (MRI). "Δεν το περίμενα" πρόσθεσε.

Η Γουόλς διαγνώσθηκε με μηνιγγίωμα -ο πιο συχνός τύπος πρωτοπαθούς όγκου εγκεφάλου και αποτελεί το 30% περίπου όλων των όγκων εγκεφάλου. Σε τρεις μέρες μετά τη διάγνωση υποβλήθηκε σε επέμβαση στην κλινική Cedars-Sinai Medical Center του Λος Άντζελες.

Ήταν Ιανουάριος του 2015 όταν η Γουόλς ένιωθε εξάντληση και κεφαλαλγία. Μόλις είχε ολοκληρώσει την συμπαραγωγή στη σειρά του NBC "Bad Judge" στην οποία και πρωταγωνίστησε.

Έπινα πέντε κούπες καφέ και όμως δεν μπορούσα να ξυπνήσω" λέει. Η ηθοποιός δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί ενώ ένιωθε αδυναμία και ζαλάδες που την καθήλωναν. Η Γουόλς υπέφερε από έντονους πονοκεφαλους και ο δάσκαλος στις Pilates της παρατήρησε ότι είχε μια τάση να κλίνει στα δεξιά. Όταν τα προβλήματα έγιναν πιο έντονα στην καθημερινότητα της ο τότε σύντροφος της την παρέτρεψε να επισκεφθεί νευρολόγο. "Προσπαθούσα να αρθρώσω λέξεις και να ολοκληρώσω προτάσεις. Δεν μπορούσα" λέει.

Αν και η επαγγελματικής της δραστηριότητα είχε να κάνει με ιατρικές διαγνώσεις ως Dr. Addison Montgomery στο "Grey's Anatomy" αλλά και τη σειρά spinoff "Private Practice" δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία. "Πόσο ειρωνικό" είπε.

"Να δίνετε σημασία στο ένστικτο και το κορμί σας"

https://www.instagram.com/p/p

Οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι το μηνιγγίωμα της ίσως ήταν εκεί εδώ και καιρό. "Από δύο χρόνια έως και δέκα χρόνια πριν" την ενημέρωσαν.

Η Γουόλς είναι μια ακόμη διάσημη που μίλησε ανοιχτά για τη μάχη της με αυτόν τον όγκο του κεντρικού νευρικού συστήματος που αναπτύσσεται από τις μεμβράνες που περιβάλλουν τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό. Έίχαν προηγηθεί οι Σέριλ Κρόου, Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Mαίρη Ταίλερ Μουρ και πρόσφατα η ελληνικής καταγωγής Μαρία Μενούνος.

Η Γουόλς εξομολογήθηκε ότι η απόφαση της να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα υγείας της προέκυψε μετά από την ανάγκη της να ενημερώσει το κοινό της και να αφυπνίσει τους πάντες για την ανάγκη πρόληψης.

"Ένιωσα ανακούφιση όταν έμαθα ότι ήταν κάτι αντιμετωπίσιμο. Να εμπιστεύεστε το ένστικτο σας. Να εμπιστεύεστε το κορμί σας" λέει.

'Grey's Anatomy' actress reveals brain tumor diagnosis

By Michael Nedelman, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ