ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Hipstory: Πώς θα ήταν ο κόσμος αν τον κυβερνούσαν hipsters

Hipstory: Πώς θα ήταν ο κόσμος αν τον κυβερνούσαν hipsters

Την απάντηση στο πονηρό ερώτημα αναζητάει μαζί με το κοινό του o εικονογράφος και graphic designer Αμίτ Σιμόνι (Amit Shimoni) από το Ισραήλ καθώς οραματίζεται τους Ντόναλντ Τραμπ, Βλαντιμίρ Πούτιν, Τσε Γκεβάρα και άλλοι. 

Ο Ισραηλινός καλλιτέχνης Αμίτ Σιμόνι (Amit Shimoni) αποφάσισε να γράψει τη δική του "ιστορία" με τη σειρά εικονογραφήσεων κάτω από τον γενικό τίτλό "Hipstory" -λογοπαίγνιο με τη σύνθεση των λέξεων "Ηistory" και "Hipster".

Σε αυτή τη δουλειά του ο Σιμόνι απεικονίζει πολλούς θρησκευτικούς, πολιτικούς και άλλους ηγέτες του κόσμου με κόμμωση και ρούχα των hipster, τη φυλή που κάποιες σεζόν πριν ήταν (εξωφρενικά & κουραστικά πολύ) στη μόδα -δεν ισχύει ακόμη κάτι τέτοιο αλλά εδώ δεν κάνουμε πολιτική.

"Η σειρά 'HIPSTORY' δεν μιλά για πολιτική, μιλά για τη γενιά Y. Συχνά, πιάνω τον εαυτό μου να απορεί για το πόσο διαφορετική είναι η δική μου γενιά, η γενιά Y, από τη γενιά αυτών των μεγάλων ηγετών της σύγχρονης ιστορίας, τους οποίους απεικονίζω" εξομολογήθηκε ο Σιμόνι στο Lost At E Minor.

HIP3 001

Πόσο διαφορετικό ήταν το σύστημα αξιών & τα πιστεύω τους, ο τρόπος που σκέφτονταν και το τι ήταν γι' αυτούς κίνητρο για να δρουν, σε σύγκριση με την περισσότερο επικεντρωμένη στο εαυτό της δική μας γενιά, η οποία είναι σ' ένα συνεχές κυνήγι της μόδας, του στιλ, και των τάσεων σαν έναν τρόπο να κατευθύνεται μακριά από τις μεγάλες ιδεολογίες και έννοιες της ζωής" πρόσθεσε.

"Ήθελα να φανταστώ εκ νέου αυτούς τους μεγάλους ηγέτες, και να τους τοποθετήσω σε μια άλλη κουλτούρα. Τη δική μας. Ήθελα να δημιουργήσω ένα είδος καθρέφτη, έναν καθρέφτη που από τη μια θα κάνει κάποιον να χαμογελάσει, αλλά από την άλλη θα τον κάνει να σκεφτεί" διευκρίνισε ο Αμίτ Σιμόνι.

HIP1

"Όπως το βλέπω, η κριτική δεν είναι ανάγκη να είναι πάντα αιχμηρή, μπορεί να είναι απλά μια μέθοδος που θα πυροδοτήσει συζήτηση και θα δείξει τα πράγματα κάτω από άλλο φωτισμό" τόνισε.

Στη συλλογή του, ο Μπαράκ Ομπάμα, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Τσε Γκεβάρα, ο Μαχάτμα Γκάντι, η Χίλαρι Κλίντον και άλλοι ηγέτες μοιάζουν αθώοι και είναι hip -μην ξεγελαστεί κανείς...

https://www.instagram.com/p/p

ΔΗΜΟΦΙΛΗ