ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Kίνα: Με πανεπιστημιακό πτυχίο οι influencers στα social media

Kίνα: Με πανεπιστημιακό πτυχίο οι influencers στα social media

Απαντώντας στα σημεία των καιρών εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Κίνα ανακοίνωσε την έναρξη μαθημάτων και εργαστηρίων για επαγγελματική ανέλιξη στα κοινωνικά δίκτυα σε όλους όσοι επιθυμούν να είναι "influencers" της γενιάς τους.

Η πρωτοβουλία δίχασε και προκάλεσε αντιπαράθεση στη διαδικτυακή κοινότητα που επιτέθηκε στο πανεπιστήμιο της πόλη Τσονγκίνγκς της νοτιοδυτικής Κίνας για τα μαθήματα "σε επίδοξους σταρ του ίντερνετ".

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που ξεκινά την Τρίτη και το οποίο προσφέρουν από κοινού το Chongqing Institute of Engineering και η εταιρία πολιτιστικής επικοινωνίας Chongqing Miuyin, περιλαμβάνει μαθήματα υποκριτικής, live-streaming, βιντεοσκόπησης και image-making.

Απευθύνεται σε πτυχιούχους των τομέων μάρκετινγκ και ηλεκτρονικού εμπορίου, προκειμένου να τους βοηθήσει να βρουν δουλειά, δήλωσε ο Τζανγκ, εργαζόμενος στο ινστιτούτο.

harvard

Κάποια από τα μαθήματα θα διδάσκονται από καθηγητές ενώ τους φοιτητές θα κληθούν να διδάξουν και διασημότητες του διαδικτύου προκειμένου να τους μιλήσουν για την εμπειρία τους να προσελκύουν θαυμαστές στο ίντερνετ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρίας.

"Το πρόγραμμα οδηγεί τους νέους στην επιτυχία από τον λάθος δρόμο" δήλωσε χρήστης του Weibo, μιας υπηρεσίας που μοιάζει με το Twitter. Άλλοι εμφανίζονται πιο ανεκτικοί στο νέο φαινόμενο.

"Το πρόγραμμα απλά αντανακλά μια τάση, ότι πολλοί θέλουν να γίνουν διασημότητες στο διαδίκτυο. Δεν είναι κακό αυτό" δήλωσε ένας χρήστης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ