ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζορτζ Μάικλ: Το αυτοβιογραφικό κύκνειο άσμα του στις 21 Οκτωβρίου στην οθόνη

Τζορτζ Μάικλ: Το αυτοβιογραφικό κύκνειο άσμα του στις 21 Οκτωβρίου στην οθόνη

Ο Τζορτζ Μάικλ και όλα όσα μας κληροδότησε -οι μουσικές, οι στίχοι, οι αξίες και η ανώνυμη ανθρωπιστική του δράση- εξακολουθούν να λάμπουν στο θόλο της καλλιτεχνίας. Δεν πρέπει να εντυπωσιάζει λοιπόν κανέναν ότι στις 21 Οκτωβρίου ένα νέο ντοκιμαντέρ θα καθηλώσει θεατές στη μικρή οθόνη.

Το "George Michael: Freedom" που θα προβληθεί από το Showtime γυρίστηκε πριν τον θάνατό του, το 2016 και φέρει την υπογραφή του καθώς αφηγητής του είναι ο ίδιος ο τραγουδιστής.

Για πολλούς, ακριβώς επειδή ενεπλάκη σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό στη δημιουργία του, μπορεί να θεωρηθεί κατά μία έννοια το τελευταίο του έργο. Το ντοκιμαντέρ εστιάζει στα χρόνια διάπλασής του ως καλλιτέχνη έως το άλμπουμ "Listen Without Prejudice Vol. 1".

Παρακολουθεί τη διαβόητη δικαστική διαμάχη με τη δισκογραφική εταιρεία του στο Ανώτατο Δικαστήριο και κάνει βουτιά στην προσωπική του ζωή, καθώς μιλά για τον θάνατο του Βραζιλιάνου Ανσέλμο Φελέπα, συντρόφου του Μάικλ.

Και τα πέντε σουπερμόντελ που πρωταγωνίστησαν στο "Freedom! '90", η Ναόμι Κάμπελ, η Κρίστι Τέρλινγκτον, η Σίντι Κρόφορντ, η Τατιάνα Πάτιτζ και η Λίντα Εβαγκελίστα, συζητούν για την εμπειρία τους στο γύρισμα του video clip που έγραψε ιστορία.

Επιπλέον, σπουδαίοι συνάδελφοι του Μάικλ όπως οι Στίβι Γουόντερ, Έλτον Τζον, Ζαν Πολ Γκοτιέ μοιράζονται τις σκέψεις του για τον ελληνοκυπριακής καταγωγής Τζορτζ Μάικλ που έφυγε απρόσμενα τα Χριστούγεννα του 2016.

Showtime documentary George Michael Freedom

Το ντοκιμαντέρ δεν προβλέπεται να διχάσει το κοινό με τον τρόπο που έκανε το νέο single του Τζορτζ Μάικλ που πρόσφατα έκανε ντεμπούτο σε εκπομπή του BBC.

Όπως σημείωσαν οι αδελφές του, Μέλανι και Γιόντα στις σελίδες τους στα σόσιαλ μίντια "επιθυμούν να 'συνεχίσουν' το έργο του και να μην αφήσουν να ξεχαστεί η μουσική του κληρονομιά, όπως ακριβώς θα ήθελε και ο ίδιος".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ