ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όσκαρ 2016: Η Ακαδημία παλεύει για τη φήμη της

Όσκαρ 2016: Η Ακαδημία παλεύει για τη φήμη της
REUTERS/ Mario Anzuoni

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών μηνύει την εταιρία που ισχυρίζεται ότι σε συνεργασία με την Ακαδημία θα μοιράσει εξωφρενικά ακριβά δώρα στους υποψήφιους κατά την τελετή της απονομής. Το hashtag των social media που είχε ως αποτέλεσμα την μήνυση από μεριάς της Ακαδημίας δεν ήταν το πολυσυζητημένο #OscarsSoWhite. Ήταν το #OscarGiftBag.

Σινεφίλ από όλο τον κόσμο παραπλανήθηκαν ώστε να πιστέψουν ότι οι υποψήφιοι θα πάρουν σπίτι τους πολυτελή και κυρίως αμφιλεγόμενα αγαθά ώστε να μη μείνει κανείς παραπονεμένος. Σύμφωνα με πληροφορίες στα αγαθά αυτά συμπεριλαμβάνονται ηλεκτρονικά τσιγάρα, βελούδινα χαρτιά τουαλέτας αξίας 275$, δονητές, προφυλακτικά αξίας 250$ και ταξίδια αξίας χιλιάδων δολαρίων.

Παρ’ όλα αυτά η μήνυση της Ακαδημίας προς την Distinctive Assets αναφέρει πως είναι “εξαιρετικά δυσαρεστημένοι με την σύγχυση που δημιουργήθηκε” και πως είναι μείζονος σημασίας “να μην μπερδευτεί κανείς και να πιστέψει πως οι υποτιθέμενες τσάντες δώρων συσχετίζονται ή συνδέονται με κάποιον τρόπο με την Ακαδημία.”

Η Ακαδημία που διοργανώνει τα βραβεία κάθε χρόνο, κατηγορεί την Distinctive Assets για ενθάρρυνση των ιστοριών γύρω από τον ασυνήθιστο χαρακτήρα και την εξωφρενική αξία των αντικειμένων που φέρονται να γεμίζουν τις περίφημες τσάντες. Συμπληρώνει ότι τέτοιου είδους αναφορές “σπιλώνουν τον ξεχωριστό χαρακτήρα της Ακαδημίας και αμαυρώνουν τη φήμη της.”

H Distinctive Assets ειδικεύεται στην προώθηση προϊόντων μέσω διάσημων προσώπων, μια τακτική που η Ακαδημία καταδικάζει ως “παραπλανητική”. Κάνοντας χρήση σλόγκαν όπως “Όλοι κερδίζουν! Τσάντες δώρων για τους υποψήφιους προς τιμήν των Όσκαρ” και “Όλοι κερδισμένοι από τα Όσκαρ! Τσάντες δώρων για τους υποψήφιους!” δημιουργούν μια φούσκα και τροφοδοτούν ανακρίβειες, σύμφωνα με την Ακαδημία.

Για τον λόγο αυτό η Ακαδημία έκανε έκκληση στην εταιρεία marketing να ξεκαθαρίσει το τοπίο λέγοντας πως δεν υπάρχει “καμία συσχέτιση ή σύνδεση” με τα Όσκαρ και να επισημάνει πως η Ακαδημία “δεν λειτουργεί ως χορηγός και ούτε επικροτεί τις τακτικές και τα προϊόντα της Distinctive Assets.” Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από την εταιρία για το θέμα.

Τα Όσκαρ θα διεξαχθούν στο Dolby Theatre στο Χόλιγουντ στις 28 Φεβρουαρίου και θα προβληθούν από το Novacinema.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μία νέα διάσταση σε μία παλιά διένεξη: Το Παλαιστινιακό οδεύει για… Όσκαρ

Oscars 2016: Πόσο άφοβα μπορείς να ποντάρεις στη νίκη του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ