STYLE

Η Τέιλορ Σουίφτ, πιο νέα αυτοδημιούργητη εκατομμυριούχος στις ΗΠΑ για το Forbes

Η Τέιλορ Σουίφτ, πιο νέα αυτοδημιούργητη εκατομμυριούχος στις ΗΠΑ για το Forbes

Στην ηλικία των 26, η Τέιλορ Σουίφτ έχει κατακτήσει πολλά. 10 Grammys, πέντε ρεκόρ Guinness, ακόμη και ένα βραβείο ΕΜΜΥ.

Είναι όμως το πιο πρόσφατο τρόπαιο της αυτό που την εξαίρει από τις συναδέλφους της και κυρίως τη γενιά της. Το περιοδικό των ισχυρών Forbes, έχει συμπεριλάβει την Σουίφτ σε διάφορες λίστες του κατά καιριούς, μόλις εχθές όμως τη ονομάτισε πιο νέα, αυτοδημιούργητη εκατομμυριούχο της Αμερικής.

Με $250 εκατομμύρια στους τραπεζικούς της λογαριασμούς, η Σουίφτ βρίσκεται στην 60η θέση μιας λίστας γεμάτης από γυναίκες πανίσχυρες και αποφασισμένες να κατακτήσουν τον κόσμο. Ανάμεσα τους μεγιστάνες, όπως η Oprah Winfrey (με $3,1 δισεκατομμύρια), Tory Burch (με $750 εκατομμύρια), Diane von Furstenberg (με $340 εκατομμύρια) αλλά και συναδέλφους της. Madonna ($560 εκατ.), Barbra Streisand ($370 εκατ.) και Beyonce Knowles ($265 εκατομμύρια) φιγουράρουν μαζί της στη λίστα των γυναικών που ορίζουν το σήμερα.

Η ανέλιξη της δεν εντυπωσιάζει όσους έχουν παρακολουθήσει την πορεία της. Η Τέιλορ Σουίφτ κάποτε ήταν μια έφηβη τραγουδίστρια της κάντρι και μετά από την εξαγορά μέρους της δισκογραφικής που της υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο, είναι ένας παράγοντας της μουσικής βιομηχανίας. Πέρα από την πιο επιτυχημένη τραγουδίστρια της ποπ σήμερα.

taylor swift september cover vf 03

Καθώς το ένα album της μετά το άλλο χτυπούσε την κορυφή των πωλήσεων, η Σουίφτ κέρδιζε τουλάχιστον $40 εκατομμύρια προ φόρων τα τελευταία έξι χρόνια.

Όταν η Σουίφτ άφησε πίσω της την κάντρι και έγινε το κορίτσι πρότυπο για τις millennial εκεί έξω αλλά και ηγετική φιγούρα της #GirlSquad της, της κοριτσοπαρέας που ορίζει τη βιομηχανία του θεάματος σήμερα, το ετήσιο έσοδο της, διπλασιάστηκε.

Υπέρμαχος των πενυματικών δικαιωμάτων που ανήκουν στους δημιουργούς, η Σουίφτ έγινε ο εφιάλτης για εταιρίες που προσφέρουν υπηρεσίες streaming και είναι το αντίπαλο δέος μιας άλλης Καλιφορνέζας. Της Κέιτι Πέρι που παλεύει να γίνει και αυτή η πιο ευπώλητη γυναίκα της αμερικανικής showbiz σήμερα.

Αγέρωχη, νέα, πλούσια και single η Τέιλορ Σουίφτ μόλις ξεκινάει και βρυχάται.

Oλόκληρη η λίστα του Forbes εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ