STYLE

Σβαρτσενέγκερ: Πούλησε το ελβετικό ρολόι και γλίτωσε τη σύλληψη στο αεροδρόμιο του Μονάχου

Σβαρτσενέγκερ: Πούλησε το ελβετικό ρολόι και γλίτωσε τη σύλληψη στο αεροδρόμιο του Μονάχου
AP Photo/Giovanni Auletta

Τι κι αν είσαι ο Σβαρτσενέγκερ; Τα γερμανικά τελωνεία δεν έκαναν τα στραβά μάτια και από τη στιγμή που εντόπισαν ένα πολυτελές ελβετικό ρολόι αδήλωτο, διέταξαν ολιγόωρη κράτηση του χολιγουντιανού σταρ την Τετάρτη στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

Πάντως ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ αφέθηκε ελεύθερος και τελικά πούλησε το βράδυ της Πέμπτης (18/1) σε δημοπρασία στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του για το κλίμα, έναντι του ποσού των 270.000 ευρώ το επίμαχο ρολόι χειρός Audemars Piguet.

«Ευτυχής έκβαση για την τελωνειακή περιπέτεια του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ», γράφει σε δελτίο Τύπου το Schwarzenegger Climate Initiative, ένας οργανισμός που εργάζεται για την προάσπιση του περιβάλλοντος, στον οποίο κατέληξαν τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στον σταθμό του σκι του Κιτσμπίχελ, στην Αυστρία.

Επί σκηνής και προς τέρψιν των 160 προσκεκλημένων του, μεταξύ άλλων ο Αμερικανός απεσταλμένος για το κλίμα Τζον Κέρι, ο αστέρας του Χόλιγουντ μονοπώλησε το ενδιαφέρον, αστειευόμενος για το περιστατικό στο αεροδρόμιο του Μονάχου με επίκεντρο το ρολόι και το ενδεχόμενο οι τελωνειακοί να του είχαν περάσει χειροπέδες.

«Ήταν μια τρελή εμπειρία», δήλωσε ενώπιον του πλήθους, σύμφωνα με ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ιστότοπος TMZ.

Τι συνέβη

Αφιχθείς στο Μόναχο από τις ΗΠΑ, ο Αυστρο-Αμερικανός ηθοποιός, ηλικίας 76 ετών, πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, τέθηκε υπό ολιγόωρη κράτηση την Τετάρτη στο αεροδρόμιο της νότιας Γερμανίας, καθώς παρέλειψε να δηλώσει στο τελωνείο το πολυτελές αυτό ελβετικό ρολόι. Σε βάρος του οι αρχές ξεκίνησαν μια ποινική διαδικασία για φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με Γερμανούς αξιωματούχους, ο «Άρνι» θα έπρεπε να είχε δηλώσει το αντικείμενο, με αποτέλεσμα τώρα να ερευνάται για φοροδιαφυγή. Θα μπορούσε ακόμη και να γίνει δίκη εναντίον του στο Μόναχο.

Τελικά, κλήθηκε να πληρώσει 35.000 ευρώ. Ενας δικηγόρος δήλωσε στη BILD: «Στη Γερμανία υπάρχουν ακριβείς νομικές απαιτήσεις ως προς τον τρόπο υπολογισμού του προστίμου με βάση τις ημερήσιες τιμές. Το δικαστήριο καθορίζει το ποσό της ημερήσιας τιμής λαμβάνοντας υπόψη τις προσωπικές και οικονομικές συνθήκες του δράστη».

1,31 εκατ. ευρώ τα έσοδα

Εκτός του ρολογιού, βγήκαν «στο σφυρί» χθες το βράδυ έργα τέχνης ή ακόμα και μια προπόνηση με τον πρώην αθλητή της άρσης βαρών. Συνολικά, συγκεντρώθηκε το ποσό των 1,31 εκατομμυρίων ευρώ που θα χρησιμοποιηθούν για την εκπόνηση των πολυδάπανων σχεδίων του ηθοποιού, ο οποίος οργανώνει κάθε χρόνο στη Βιέννη μια ετήσια σύνοδο για το κλίμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ