STYLE

Το ημερολόγιο Pirelli σε μία… οσκαρική έκδοση (video+pics)

Το ημερολόγιο Pirelli σε μία… οσκαρική έκδοση (video+pics)

Το ημερολόγιο Pirelli, ένα ημερολόγιο – ωδή στη θηλυκότητα, επαναπροσδιορίζεται. Αυτή τη φορά, πέρα από τα όρια που έχει επιβάλλει η βιομηχανία της μόδας.

Η έκδοση του 2017 υμνεί, για άλλη μία φορά, τη γυναίκα. Όμως, οι κυρίες που φωτογραφίζονται έχουν καμπύλες, έχουν ρυτίδες, έχουν βλέμμα βαθύ. Κυρίως, όμως, έχουν ταλέντο, αυτοπεποίθηση, μία ζωή γεμάτη επιτεύγματα και καθολική αναγνώριση.

uma

Η Ούμα Θέρμαν φωτογραφίζεται από το Γερμανό Πέτερ Λίντμπεργκ για την 44η έκδοση του Ημερολογίου Pirelli - Photo: Alessandro Scotti

Eπτά οσκαρικές ηθοποιοί, καλλιτέχνιδες, αθλήτριες, περφόρμερς, ακαδημαϊκοί παγκόσμιου βεληνεκούς: Οι Νικόλ Κίντμαν, Λουπίτα Νυόνγκ’ο, Ούμα Θέρμαν, Τζέσικα Τσαστέιν, Λεά Σεϊντού, Ρόμπιν Ράιτ, Ζανγκ Ζιγί, Έλεν Μίρεν, Ρούνι Μάρα, Πενέλοπε Κρουζ, Τζούλιαν Μουρ, Σαρλότ Ράμπλινγκ, Αλίσια Βικάντερ, Κέιτ Γουίνσλετ και η καθηγήτρια του πανεπιστημίου της Μόσχας, Αναστάσια Ιγκνάτοβα φωτογραφίζονται από τον μετρ των φωτογραφικών προσωπογραφιών, Πέτερ Λίντμπεργκ.

Φορούν ρούχα, επιδεικνύουν τα σημάδια με τα οποία τις έχει φιλοδωρήσει ο χρόνος, παραμένουν ακαταμάχητα μοιραίες...

nikol

Η Νικόλ Κίντμαν, μία εκ των επτά οσκαρικών πρωταγωνιστριών του ημερολογίου - Photo: Alessandro Scotti

«Το ημερολόγιο Pirelli ήταν και παραμένει πάντα ένα απίστευτο εργαλείο ενημέρωσης. Eίναι εξαιρετικής σπουδαιότητας γιατί δε χρειάζεται να κάνεις γυμνό πια, δεν υφίστασαι την πίεση να επιδείξεις το σώμα σου, το οποίο είναι υπέροχο, κατά τ’άλλα...», εξηγεί ο Γερμανός φωτογράφος στη Vogue: «Η ομορφιά σήμερα έχει ταυτιστεί με τη διαφήμιση, οπότε ο κόσμος έχει καταλήξει να πιστεύει πως το όμορφο είναι αυτό που βλέπει κανείς στη διαφήμιση και τα περιοδικά. Είναι η ‘’ρετουσαρισμένη’’ γυναίκα».

kate

Είναι η τρίτη φορά που ο Λίντμπεργκ, Γερμανός φωτογράφος και κινηματογραφιστής, αναλαμβάνει να φωτογραφίσει τις πρωταγωνίστριες του ημερολογίου: «Μία μεγάλη διαφορά μεταξύ ηθοποιών και μοντέλων είναι πως τα μοντέλα είναι ‘’ρυθμισμένα’’ στην κάμερα ενώ οι ηθοποιοί δεν την κοιτούν, αν δεν τις υποχρεώσεις», ομολογεί ο ίδιος...

peter

Ο 72χρονος Πέτερ Λίντμπεργκ επί το έργον - Photo: Alessandro Scotti

Το πρώτο ημερολόγιο Pirelli κυκλοφόρησε το 1963. Μόλις πέρυσι, οι υπεύθυνοι του θρυλικού ημερολογίου, με μία αξιομνημόνευτη φωτογράφιση από την Άνι Λίμποβιτς, έκαναν στροφή στην ταυτότητά του, περιορίζοντας – ή και απομακρύνοντας σε κάποιες περιπτώσεις – το γυμνό και αντικαθιστώντας τα μοντέλα με γυναίκες επιτυχημένες, πρότυπα η κάθε μία στον τομέα της.

penelope

Η, επίσης βραβευμένη με Όσκαρ, Πενέλοπε Κρουζ - Photo: Alessandro Scotti

Τώρα, η 44η έκδοση του, με φωτογραφικές λήψεις σε Βερολίνο, Λονδίνο, Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη και Λε Τουκέ, είναι η επιτομή μιας, κάθε άλλο παρά στημένης, πλαστικής, εξωραϊσμένης, θηλυκότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ