ΕΛΛΑΔΑ

ΟΑΕΔ: 18.500 νέες θέσεις εργασίας σε 49 Δήμους για μακροχρόνια ανέργους

ΟΑΕΔ: 18.500 νέες θέσεις εργασίας σε 49 Δήμους για μακροχρόνια ανέργους
CNN Greece

Προγράμματα τα οποία θα απασχολήσουν συνολικά 18.500 ανέργους σε 49 δήμους, εξήγγειλε μέσω του CNN Greece, η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ κ. Μαρία Καραμεσίνη. Συγκεκριμένα, η κ. Καραμεσίνη ανακοίνωσε ότι, σε πρώτο στάδιο, μέσα στο Μάρτιο θα «τρέξουν» σε 17 δήμους, 6.500 θέσεις εργασίας. Πρόκειται για οκτάμηνες συμβάσεις που θα καλυφθούν από ανέργους και θα αφορούν την παροχή κοινωφελούς εργασίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η κάλυψη των θέσεων εργασίας θα γίνει μέσω διαγωνισμών που θα προκηρύξουν οι δήμοι και θα υλοποιείται μέσω του ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα, η κα Καραμεσίνη ανέφερε: «Ανακοινώθηκαν 18.500 θέσεις εργασίας σε 49 δήμους της χώρας με ποσοστό ανεργίας άνω του μέσου όρου κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες. Το πρόγραμμα ξεκινάει με 17 δήμους εντός του Μαρτίου. Ο ΟΑΕδ θα τρέξει αυτό το πρόγραμμα το οποίο είναι για ανέργους σε θύλακες ανεργίας και οι δήμοι θα προσλάβουν αυτούς τους ανέργους, όχι για πάγιες ανάγκες αλλά για να εκτελέσουν συγκεκριμένα λέργα κοινωφελούς χαρακτήρα, στα όρια της αρμοδιότητάς τους. Άρα θα συνδεθεί με αναπτυξιακά έργα των δήμων».

«Μέχρι τη στιγμή που ολοκληρωθεί θα έχει καλύψει 18.500 χιλιάδες αλλά οι 17 δήμοι θα απορροφήσουν 16.500 χιλιάδες. Θα διαρκέσει 8 μήνες και κατά τη διάρκειά τους θα συνδυαστεί η απασχόληση με συμβουλευτική από την πλευρά του ΟΑΕΔ και με κατάρτιση σε διάφορα αντικείμενα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ