ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Μαλλιάς: «μήνυμα» η επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα προς τις γειτονικές χώρες

Α. Μαλλιάς: «μήνυμα» η επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα προς τις γειτονικές χώρες
CNN Greece/Reuters

Την ανάγκη εντοπισμού σημείων ισορροπίας μεταξύ των αμερικανικών και των ελληνικών συμφερόντων έτσι ώστε η Αθήνα να παραμείνει ψηλά στην κλίμακα προτεραιοτήτων και της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ, επισημαίνει στη συνέντευξή του στο CNN Greece o πρέσβης Αλέξανδρος Μαλλιάς.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, όπως υπογραμμίζει ο βετεράνος -και με βαθιά γνώση της Αμερικής, καθώς επί σειρά ετών υπηρέτησε στην Ουάσιγκτον- διπλωμάτης, μπορεί να συνεισφέρει η επικείμενη επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα, υπό την προϋπόθεση ότι θα αξιοποιηθούν ως εφαλτήριο τα αποτελέσματά της για ανάπτυξη των διμερών σχέσεων με τη νέα αμερικανική διοίκηση. Εξίσου σημαντικό με την επίσκεψη -προσθέτει- είναι το μήνυμα που αυτή εκπέμπει προς τις γειτονικές χώρες σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία τα προβλήματα δεν λείπουν ενώ σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται και το Κυπριακό.

Για τις αμερικανικές εκλογές, ο Αλέξανδρος Μαλλιάς παρατηρεί ότι η ψαλίδα κλείνει, ο Τραμπ βελτιώνει τα δημοσκοπικά ποσοστά του και δεν αποκλείει εκλογικό θρίλερ με επίκεντρο τη Φλόριντα, όπως το 2000 και την αναμέτρηση Μπους - Γκορ όπου λόγω της ελάχιστης διαφοράς που είχαν οι υποψήφιοι στη συγκεκριμένη Πολιτεία δεν μπορούσε να ανακηρυχτεί νικητής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ