FOCUS

Πελίνα Θεοδοσίου: Οι ηλικιωμένοι πρέπει να ζουν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια

Πελίνα Θεοδοσίου: Οι ηλικιωμένοι πρέπει να ζουν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια

Από το 2010 η δημοσιογράφος, Πελίνα Θεοδοσίου, προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Γραμμή Ζωής», ο οποίος παρέχει φροντίδα, προστασία και ασφάλεια σε ηλικιωμένους σε ολόκληρη την χώρα.

Ως Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας του Εθελοντικού Οργανισμού, η Πελίνα Θεοδοσίου -μητέρα τεσσάρων παιδιών- αφιερώνει τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που διαθέτει, προσπαθώντας να κάνει γνωστό το μεγάλο έργο της «Γραμμής Ζωής» και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες, με μοναδικό σκοπό να ζουν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια οι ηλικιωμένοι στην χώρα μας.

Χάρις στο Silver Alert Hellas χιλιάδες άνθρωποι έχουν επιστρέψει με ασφάλεια στα σπίτια τους, ενώ προγράμματα όπως ο «Εθελοντής Γείτονας» και το «Κάθε μέρα δίπλα τους» προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια σε άτομα 3ης και 4ης ηλικίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με την κυρία Θεοδοσίου, η οικονομική κρίση στην Ελλάδα άλλαξε δραματικά τα δεδομένα για τους ηλικιωμένους στην Ελλάδα καθώς οι ανάγκες τους πολλαπλασιαστήκαν και την ίδια ώρα περιορίστηκαν τα οικονομικά περιθώρια του Οργανισμού, που στηρίζεται αποκλειστικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Όπως είπε η ίδια, μιλώντας στο CNN ΙNSIGHTS, «ο εθελοντισμός μπορεί να μας γεμίζει ηθικά και συναισθηματικά» γι’ αυτό και ζήτησε από όλους τους Έλληνες να βοηθήσουν «όσο μπορούν και όπου μπορούν» τη «Γραμμή Ζωής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ