ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σταύρος Μεσσίνης: πρέπει να κάνουμε και άλλα startups

Σταύρος Μεσσίνης: πρέπει να κάνουμε και άλλα startups

Το The Cube είναι ένας από τους πιο γνωστούς «συνεργατικούς» χώρους (co-working space) της Αθήνας όπου φιλοξενούνται επιχειρηματικές ομάδες που δραστηριοποιούνται σε διάφορους κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Ιδρυτής του The Cube είναι ο Σταύρος Μεσσίνης, μία από τις πιο γνωστές και δραστήριες προσωπικότητες του οικοσυστήματος των startups στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον οποίο, η Αθήνα δεν έχει αρκετά co-working χώρους, ενώ επιπλέον ο αριθμός των startups που υπάρχουν είναι σχετικά μικρός.

Σύμφωνα με τον κ. Μεσσίνη, η Ελλάδα έχει χάσει αρκετές ευκαιρίες αλλά έχει να επιδείξει και πετυχημένα startups, ενώ σύμφωνα με την άποψη του μία νεοφυής επιχείρηση θα πρέπει να χρησιμοποιεί την Ελλάδα για να δοκιμάζει την τεχνολογία αλλά θα πρέπει πολύ γρήγορα να επεκταθεί στο εξωτερικό. Επίσης, το πιο σημαντικό σε ένα startup είναι να υπάρχει μία καλή ομάδα, καθώς η αρχική ιδέα είναι συνήθως σε λάθος δρόμο και τα μέλη της ομάδας θα πρέπει να διαθέτουν την ευελιξία ώστε πολύ γρήγορα να αλλάξουν κατεύθυνση.

Όσον αφορά το θέμα της χρηματοδότησης, σύμφωνα με τον κ. Μεσσίνη, «αν έχεις καλή ομάδα και καλή ιδέα, θα βρεις χρήματα», ενώ γενικότερα συνιστά στους επίδοξους νέους επιχειρηματίες να επιδιώκουν να έρθουν σε επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, ιδίως στο εξωτερικό, και να μιλήσουν για την ιδέα του προκειμένου να δουν ποια είναι η αντίδραση που υπάρχει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ