ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Θάνος Γεραμάνης: Ταχύτατοι ρυθμοί ανάπτυξης για την Blueground

Θάνος Γεραμάνης: Ταχύτατοι ρυθμοί ανάπτυξης για την Blueground

Μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες startup επιχειρήσεις στην Ελλάδα είναι η Blueground, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της φιλοξενίας. Πρακτικά, όπως εξηγεί στο CNN Greece, ο Θάνος Γεραμάνης, partner και γενικός διευθυντής της εταιρείας για την Ελλάδα, η Blueground είναι σαν ένα ξενοδοχείο που έχει ακίνητα σε όλη την Αθήνα και τα ενοικιάζει σε στελέχη επιχειρήσεων.

Η εταιρεία ξεκίνησε τη δραστηριοποίηση της πριν από 3 χρόνια με μόλις 2 εργαζομένους και πλέον έχει ξεπεράσει τους 60, ενώ παράλληλα διαχειρίζεται περισσότερα από 300 ακίνητα στην Ελλάδα. Οι ρυθμοί ανάπτυξης της θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως εντυπωσιακοί δεδομένου ότι η εταιρεία αυξάνει τα έσοδα της κατά 10% σε μηνιαία βάση, ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει την επέκταση της στο εξωτερικό, αρχής γενομένης από την Κωνσταντινούπολη και το Ντουμπάι. Επιπλέον, η Blueground έχει ήδη ολοκληρώσει δύο γύρους χρηματοδότησης και ετοιμάζεται για έναν μεγαλύτερο γύρο που θα της επιτρέψει να υλοποιήσει τα πλάνα της για διεθνή επέκταση.

Σύμφωνα με τον κ. Γεραμάνη, τα δύο πιο σημαντικά στοιχεία που πρέπει να έχει ένα startup είναι μία καλή ομάδα ανθρώπων και να υπάρχει αρκετή ευελιξία, ενώ όσον αφορά το θέμα της χρηματοδότησης εκτιμά πως δεν μπορείς να είσαι επιλεκτικός όσον αφορά τους χρηματοδότες σου με τους οποίους θα πρέπει να έχεις μία ξεκάθαρη και ειλικρινή σχέση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ