ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Ρουσόπουλος: Το Βατοπέδι «στήθηκε» για να πέσει η κυβέρνηση Καραμανλή

Θ. Ρουσόπουλος: Το Βατοπέδι «στήθηκε» για να πέσει η κυβέρνηση Καραμανλή

Για συκοφαντίες και άθλιες μεθοδεύσεις που σήμερα πήραν ένα τέλος, έκανε λόγο ο Θόδωρος Ρουσόπουλος σχολιάζοντας στο CNN Greece την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που έκρινε αθώους όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση του Βατοπεδίου.

Η υπόθεση που επί εννέα χρόνια σχεδόν κατέκλυζε τη δημοσιότητα καταστρέφοντας ανθρώπους, συνειδήσεις, οικογένειες, περίτρανα απεδείχθη ότι δεν ήταν σκάνδαλο, είπε ο πρώην υπουργός, σημειώνοντας πως σκάνδαλο ήταν η κατασκευή αυτής της υπόθεσης.

Κάλεσε τους σκεπτόμενους Έλληνες να αναρωτηθούν τι συνέβη τότε, γιατί κάποιοι χτύπησαν άκριτα στενούς συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή, ενώ έκανε λόγο και για ταλαιπωρία των θεσμών στον τόπο μας.

Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος έκανε λόγο για «μεθοδεύσεις για να πέσει η κυβέρνηση, δεν είναι τυχαίο ότι χτυπηθήκαμε εγώ, ο Γιάννης Αγγέλου, ο Ευάγγελος Μπασιάκος, ο Πέτρος Δούκας και ο Αλέκος Κοντός. Δεν είναι τυχαίο ότι έγιναν δύο εξεταστικές επιτροπές, μία προανακριτική, δικαστικά συμβούλια πάνω σε μια υπόθεση που απεδείχθη φούσκα».

«Κάποιοι είχαν συμφέρον να πέσει η κυβέρνηση Καραμανλή», είπε ο κ. Ρουσόπουλος, αναφερόμενος στον βασικό πολιτικό αντίπαλο της τότε κυβέρνησης, θυμίζοντας ότι πρώτιστο ρόλο διαδραμάτισαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ τότε, όπως ο κ. Ξυνίδης, ο κ. Πεταλωτής, κι άλλα στελέχη που μιλούσαν συνεχώς για σκάνδαλο».

Αυτά δεν έγιναν τυχαία, σημείωσε ο κ. Ρουσόπουλος τονίζοντας πως «κατασκευάστηκαν, δημιουργήθηκαν, με συγκεκριμένο σκοπό. Η ζημιά την οποία υπέστη η κυβέρνηση ήταν πάρα πολύ μεγάλη».

Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος αναφέρθηκε και στον ρόλο του Τύπου, σημειώνοντας πως «τα μέσα ενημέρωσης έχουν τεράστιο ρόλο. Οι δημοσιογράφοι οφείλουν να κοιτάζουν σε μεγαλύτερο βάθος τις πληροφορίες τους και να μη σπεύδουν να εμπλέξουν την όποια σκοπιμότητα με την πραγματικότητα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ