FOCUS

Μ. Φραγκούλης: «Δεν ήθελα να είμαι ένα ξενόφερτο προϊόν για την Ελλάδα»

Μ. Φραγκούλης: «Δεν ήθελα να είμαι ένα ξενόφερτο προϊόν για την Ελλάδα»

«Δεν ήθελα να είμαι ένα ξενόφερτο προϊόν για την Ελλάδα» λέει ο Μάριος Φραγκούλης, ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες τενόρους, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN Greece και την ενότητα Culture Voices.

O διάσημος τενόρος μιλάει για τα εφηβικά του όνειρα, το ταξίδι του στην Ελλάδα που τον έκανε να συνειδητοποιήσει ότι αυτή θα ήταν πλέον η χώρα του, το bullying που υπέστη κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων.

Γεννήθηκε στην Ροδεσία, νυν Ζιμπάμπουε, αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Έχει ρίζες σε Κάσο και Κέρκυρα, ενώ μεγάλωσε με τους θείους του, τους οποίους θεωρεί πραγματικούς γονείς.

Η μουσική στη ζωή του...

Μέσα από τις σπουδές του σε Αγγλία και Αμερική, απέκτησε τα εφόδια που τον οδήγησαν κατευθείαν στη σκηνή του West End και του ιστορικού musical «Les Miserables» ενώ στη συνέχεια οι συνεργασίες που είχε με διεθνούς φήμης καλλιτέχνες όπως οι Andrew Lloyd Webber, Lara Fabian, Sarah Brightman, Lucio Dalla, «έδωσαν φτερά» στη φωνή και το έργο του.

Όπως λέει, στην Ελλάδα της κρίσης «η τέχνη είναι ένας τρόπος έκφρασης ενός ολόκληρου λαού και οι καλλιτέχνες πρέπει να δίνουν ελπίδα μέσα από τους στίχους τους».

«H Ελληνική γλώσσα με αφορά» τονίζει ο διάσημος τενόρος κάνοντας αναφορά στα σημαντικά έργα που έχει συμμετάσχει.

«Αν αισθάνεσαι ελεύθερος άνθρωπος μέσα σου, δεν πρέπει να αφήσεις την τρομοκρατία να κλείσει τον τρόπο σκέψης σου για τη ζωή», λέει σχολιάζοντας τη δραματική έξαρση της τρομοκρατίας διεθνώς.

Παροτρύνει τους νέους «να σέβονται την πορεία τους και να αγαπούν πραγματικά τους ανθρώπους γιατί δεν μπορείς μόνος σου να πραγματοποιήσεις μια καριέρα ή να ζήσεις μια ευτυχισμένη ζωή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ