ΚΟΣΜΟΣ

Νεκροί Ρώσος πεζοναύτης και πιλότος - Τύμπανα πολέμου

Νεκροί Ρώσος πεζοναύτης και πιλότος - Τύμπανα πολέμου
Η στιγμή της πτώσης - Πηγή: CNN Turk

Θα υπάρξουν συνέπειες για την κατάρριψη, η οποία ήταν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, απειλεί το ρωσικό γενικό επιτελείο.

Ο ένας από τους δύο πιλότους του ρωσικού βομβαρδιστικού Σουχόι Su-24 το οποίο κατερρίφθη σήμερα από τουρκικό καταδιωκτικό και κατέπεσε στο έδαφος της Συρίας έκανε χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματός του αλλά σκοτώθηκε από πυρά που προήλθαν από το έδαφος, σύμφωνα με προκαταρκτικά δεδομένα που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό γενικό επιτελείο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ένας άνδρας του ρωσικού σώματος πεζοναυτών σκοτώθηκε όταν ελικόπτερο Mi-8 που έσπευσε στην περιοχή όπου κατέπεσε το Σουχόι για να διασώσει τους χειριστές δέχθηκε πυρά από το έδαφος. Το ρωσικό επιτελείο χαρακτήρισε το επεισόδιο της κατάρριψης του Σουχόι κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και διεμήνυσε ότι θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες.
Το επιτελείο ανέφερε πως, με βάση της πληροφορίες της συριακής αεράμυνας, το Σουχόι δεν εισήλθε στον τουρκικό εναέριο χώρο, ενώ ραντάρ στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ κατέγραψε αντιθέτως ότι το τουρκικό καταδιωκτικό F-16 παραβίασε τον συριακό εναέριο χώρο.
Ακόμη, το ρωσικό γενικό επιτελείο διεμήνυσε πως θα αναστείλει όλες τις επαφές σε επίπεδο ενόπλων δυνάμεων μετά το σημερινό επεισόδιο.
Εξάλλου το πυραυλοφόρο καταδρομικό Μασκβά θα αναπτυχθεί στα ανοικτά της Λαττάκειας της Συρίας για να ενισχυθεί η αεροπορική άμυνα της βάσης, ανέφερε το ρωσικό γενικό επιτελείο.
Νωρίτερα, πληροφορίες από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, τις οποίες αναμετέδωσε το Reuters ανέφεραν ότι Ρώσος πεζοναύτης που συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσής τους είναι νεκρός. Υπενθυμίζεται ότι το RT δημοσίευσε βίντεο που ανέβασαν στο Youtube οι Σύροι αντάρτες του FSA (Free Syrian Army) και τους απεικονίζει να εκτοξεύουν πύραυλο κατά ρωσικού ελικοπτέρου, το οποίο βρίσκεται στο έδαφος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ