ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Απόκριες 2018: Στο Ναύπλιο έκαψαν τα... Μνημόνια

Απόκριες 2018: Στο Ναύπλιο έκαψαν τα... Μνημόνια
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Φέτος στα Πυργιώτικα του δήμου Ναυπλιέων, οι κάτοικοι έκαψαν τα μνημόνια!

Ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Γεώργιος» διοργανώνει κάθε χρόνο στην πλατεία του χωριού αποκριάτικο γλέντι με φαγητό, γκόγκες, κρασί και άλλα εδέσματα.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής καίγεται και ο Βασιλιάς Καρνίβαλος, που φέτος συμβόλιζε τα μνημόνια. Μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία και χόρεψαν γύρω από τη μεγάλη φωτιά.

Την οργάνωση της εκδήλωσης έβγαλε εις πέρας ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Άγιος Γεώργιος».

Με ξυλοπόδαρους, κρουστά και άρωμα Βενετίας η έναρξη του Τριωδίου στο Ναύπλιο

Σήμερα η πόλη μεταμορφώνεται σε… Βενετία

Μία βενετσιάνικη αποκριάτικη γεύση, χωρίς να ταξιδέψουν στην Ιταλία, μπορούν να πάρουν σήμερα όσοι βρίσκονται ή θα βρεθούν στο Ναύπλιο, αφού η παλιά πόλη θα «μπει σε ρυθμούς» Βενετίας.

Στις 20:00 το βράδυ στην κεντρική πλατεία της πόλης θα φιλοξενηθεί το πλέον καθιερωμένο Βενετσιάνικο Καρναβάλι με ντόμινο, ταραντέλες και κουστούμια εποχής.

Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο argolikeseidhseis.gr , οι θεατρικές ομάδες, οι καρναβαλιστές Δρόμου της πόλης, ξεκινούν από την πλατεία Τριών Ναυάρχων το μαγικό ταξίδι της Commediadell’ Arte και θα παίξουν με το κοινό ώσπου να «παγώσουν», προαναγγέλλοντας την άφιξη της μεγάλης ομάδας καλλιτεχνών Δρόμου, HellixActionTheatre.

Όλοι μαζί θα καταλήξουν στην πλατεία Συντάγματος, όπου η Πειραματική Σκηνή του ΔΟΠΠΑΤ θα τραγουδήσει και θα χορέψει στη… μεγάλη σάλα της πόλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ