ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Στη Βέροια με τις υπέροχες ροδακινιές

Στη Βέροια με τις υπέροχες ροδακινιές
Eurokinissi/Βασίλης Βερβερίδης

Ένας κάμπος με έντονα ροζ λουλούδια τα οποία θα μετασχηματιστούν στα πιο ζουμερά και πιο νόστιμα φρούτα του Καλοκαιριού.

Ο λόγος για τη ροδακινιά της οποίας τα λουλούδια δημιουργούν ροζ πανδαισία. Όσοι ταξιδέψουν το τριήμερο της 25ης Μαρτίου στη Βέροια θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα υπέροχα αυτά δέντρα.

H καλλιέργεια της ροδακινιάς έχει τις ρίζες της στην Κίνα. Η δε παραγωγή των οπωροφόρων δέντρων είναι μια από τις σημαντικότερες και μεγαλύτερες στην Ελλάδα. Η καλλιέργεια επιτραπέζιων ροδάκινων αγγίζει το 40% και η καλλιέργεια των βιομηχανικών ροδάκινων (κομπόστας) καταλαμβάνουν ποσοστό 60%.

Ως «ροδακινέα ή κοινή, prunus persica ανήκει στην οικογένεια Rosaceae και την υποοικογένεια των Prunoidae. Στην Ελλάδα, η ροδακινιά καλλιεργείται έως το 1940.

2492213

Eurokinissi/Βασίλης Βερβερίδης

Η σημαντικότερη, όμως, επέκταση της καλλιέργειας της ροδακινιάς και παραγωγή ροδάκινων εμφανίζεται στην Ελλάδα κατά τη δεκαετία του 1960, οπότε αρχίζουν επίσης, οι συστηματικές εξαγωγές των ελληνικών ροδάκινων 50.000 τόνοι κατά το έτος 1964- κυρίως προς τις χώρες της Ευρώπης, όπως αναφέρει το rodakino-verias.blogspot.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ