Η 72η επέτειος της απελευθέρωσης της Αθήνας εορτάστηκε σήμερα με κάθε λαμπρότητα στον Παρθενώνα.

Διαβάστε επίσης

Άγημα της Προεδρικής Φρουράς συμμετείχε στην εκδήλωση για την απελευθέρωση της Αθήνας και όπως ήταν φυσικό όσοι επισκέπτες του ιερού βράχου βρέθηκαν εκεί απαθανάτισαν μοναδικές στιγμές. 

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στην τελετή για την 72η επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, είπε: «Ο μεγάλος φόρος αίματος που πλήρωσε η Ελλάδα καθώς και η αδιαμφισβήτητη συνεισφορά της στην αντιφασιστική νίκη, έδεσε την πορεία της χώρας με τη δημοκρατική Ευρώπη».

Υπογράμμισε ότι το μήνυμα εκείνης της ημέρας παραμένει επίκαιρο στη σημερινή, δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, εσωτερική και διεθνή.
«Την ίδια αλληλεγγύη, και πάλι με πράξεις και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, επέδειξε η πόλη και ο δήμος στους χιλιάδες πρόσφυγες και στη διαχείριση του μεταναστευτικού», ανέφερε ο κ. Καμίνης, επισημαίνοντας την έναρξη μαθημάτων για τα παιδιά των προσφύγων. «Οι πολίτες αποδεικνύουν καθημερινά, με ωριμότητα, ότι η υπευθυνότητα και η αλληλεγγύη μπορούν να υπερισχύσουν της άγνοιας και της μισαλλοδοξίας», σημείωσε.


Διαβάστε επίσης

Ανεβάζει τους τόνους ο Θεοδωράκης: «Καρφιά» κατά Καμίνη... με άρωμα Κεντροαριστεράς

Η Αθήνα γιορτάζει την 73η επέτειο απελευθέρωσης από τα ναζιστικά στρατεύματα

Γεννηματά για το «καρφί» Καμίνη: Ψυχραιμία και μέτρο για την ενότητα της παράταξης

«Καρφί» Καμίνη: Η απουσία της Φώφης από τη Βουλή αποτελεί φυγομαχία