ΕΛΛΑΔΑ

Κεφαλονιά: Δύο εξωτικές παραλίες που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς (pics)

Κεφαλονιά: Δύο εξωτικές παραλίες που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείς (pics)
ΑΠΕ-ΜΠE - STR

Μία από τις καλύτερες επιλογές που έχετε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές είναι τα Επτάνησα. Οι γαλαζοπράσινες παραλίες με τα βότσαλα, η υπέροχη θέα και τα πεύκα που φτάνουν το κύμα συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο.

Τα νησιά που μπορείτε να επισκεφθείτε είναι πολλά και όλα είναι πανέμορφα. Εμείς επιλέξαμε δύο από τις πιο όμορφες παραλίες της Κεφαλονιάς και σας τις παρουσιάζουμε.

Μύρτος

Ατελείωτη, εκτυφλωτική, πολυβραβευμένη, με μικρά κατάλευκα βότσαλα. Η πιο διάσημη παραλία της Κεφαλονιάς είναι σχετικά οργανωμένη και, παρόλα αυτά, βουλιάζει από κόσμο που μερικές φορές έρχεται στο νησί μόνο και μόνο για να παραδοθεί στα νερά της.

8677217

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠE - STR)

Τριάντα περίπου χιλιόμετρα βόρεια από το Αργοστόλι (κοντά στα Διβαράτα), απλώνει τη φήμη της στο τελείωμα των κατακόρυφων βράχων. Βλέπει δυτικά, άρα δεν το κουνάς ρούπι πριν από το ηλιοβασίλεμα.

48204

Ξι

Ξεχωρίζει για το εύστροφο όνομα και την πορφυρόχρωμη άμμο που τη ζώνει απ’ άκρη σ’ άκρη. Το Ξι – το σχήμα της μοιάζει με το γράμμα Ξ – είναι η ήρεμη δύναμη της νότιας ακρογραμμής, 8 χλμ από το Ληξούρι.

ξι1

(Πηγή: Google maps / Marek Wójcik)

Πλήρως οργανωμένη, έχει εύκολη πρόσβαση, γεγονός που την καθιστά περιζήτητη για οικογένειες, ενώ η αργιλώδης υφή της άμμου βοηθάει στην αναζωογόνηση του δέρματος. Οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ δεν μένουν παραπονεμένοι.

ξι2

(Πηγή: Google maps / Tudor Niculaescu)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ