ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Από τους ασφαλέστερους προορισμούς η Αθήνα

Από τους ασφαλέστερους προορισμούς η Αθήνα
Eurokinissi/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην καρδιά της Ευρώπης, με πιο πρόσφατη αυτή της Βαρκελώνης, έχουν φοβίσει αρκετούς ταξιδιώτες οι οποίοι πια φαίνεται πως αναζητούν με μεγάλη λεπτομέρεια ασφαλείς ευρωπαϊκούς προορισμούς για να ταξιδέψουν.

 

Η Ελλάδα είναι ένας από αυτούς σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη. Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας μίλησε σε εκπροσώπους παραγωγικών φορέων της πρωτεύουσας, κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας που είχε μαζί τους την Δευτέρα λέγοντας πως η Ελλάδα, και η Αθήνα ειδικότερα, κατατάσσονται στους πλέον ασφαλείς προορισμούς.

Μάλιστα, απέδωσε το γεγονός αυτό, στο πλέγμα δράσεων που εφαρμόζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Αστυνομία.

Ειδικότερα, ο κ. Αναγνωστάκης χαρακτήρισε πολύ ενθαρρυντικά τα αποτελέσματα που καταγράφονται από τις δράσεις της αστυνομίας και τόνισε ότι αυτό είναι καθοριστικής σημασίας στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα μας στον οικονομικό τομέα, καθώς η ασφάλεια συνδέεται αναπόσπαστα με την ανάπτυξη και κυρίως με την προοπτική του τουριστικού προϊόντος.

Η συγκεκριμένη συνάντηση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της «Κίνησης Πολιτών Κέντρου Αθήνας», με αντικείμενο την συζήτηση επί θεμάτων που απασχολούν το κέντρο και τις υπόλοιπες περιοχές της πρωτεύουσας, καθώς και την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για την καλύτερη διευθέτησή τους.

Ο γενικός γραμματέας συνοδευόταν από τον γενικό επιθεωρητή της Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, αντιστράτηγο Αντώνιο Μπάκα, τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Αττικής, υποστράτηγο Αλκιβιάδη Ασημακόπουλο και τον διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, ταξίαρχο Δημήτριο Μουστακαλή.

Στο πλαίσιο της συνάντησης οι υπηρεσιακοί παράγοντες παρουσίασαν το γενικό πλάνο του ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου, που εφαρμόζει η Ελληνική Αστυνομία στο κέντρο της Αθήνας και αναφέρθηκαν στα ολοκληρωμένα προγράμματα αστυνόμευσης σε διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας ενώ προχώρησαν σε αποτίμηση των δράσεων.

Ο κ. Αναγνωστάκης προσκάλεσε τους παρισταμένους, στη συνάντηση που θα γίνει το επόμενο χρονικό διάστημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να αξιολογηθεί εκ νέου η κατάσταση και να διατυπωθούν ολοκληρωμένες απόψεις και προτάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ