ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ

Σιένα-Θεσσαλονίκη μέσω του «Thessaloniki 360 edition»

Σιένα-Θεσσαλονίκη μέσω του «Thessaloniki 360 edition»
ΑΠΕ ΜΠΕ

Στην όμορφη Θεσσαλονίκη είχε την ευκαιρία να ταξιδέψει εικονικά πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών, ανάμεσά τους και πολλοί μαθητές σχολείων, από τη Σιένα της Ιταλίας μέσω της νέας εφαρμογής «Thessaloniki 360 edition». Πρόκειται για εφαρμογή εικονικής περιήγησης, για smartphones και tablets, η οποία παρουσιάστηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «World Tourism Expo Salone Mondiale del Turismo Citta e Siti Patrimonio UNESCO».

Στη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε, επίσης, εκδήλωση με θέμα «Πολιτιστικός Τουρισμός, Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας», όπου παρουσιάστηκαν τα μνημεία που βρίσκονται κατά μήκος της αρχαίας Εγνατίας Οδού, που συνέδεε τη Ρώμη με την Κωνσταντινούπολη, με ιδιαίτερη αναφορά στα 15 μνημεία της Θεσσαλονίκης.

Σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Θάνος, τόνισε πως η παρουσία της Περιφέρειας στην έκθεση γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για την ανάδειξη των πολιτιστικών και αρχαιολογικών χώρων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «Καλέσαμε το κοινό της Ιταλίας να επισκεφτεί την περιοχή μας, να γνωρίσει προορισμούς, όπως το Άγιο Όρος, τη Βεργίνα, την Αμφίπολη, τα Αρχαία Στάγειρα, το Δίον, τη Σχολή του Αριστοτέλη, τα μοναδικά αυτά μνημεία παγκοσμίου εμβέλειας και να μυηθεί στους χώρους και στα συναισθήματα του αρχαιοελληνικού πολιτισμού».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού της Ιταλίας, Ilaria Borletti Buitoni, ο δήμαρχος της Σιένα, Bruno Valentini, ο καθηγητής Αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο της Σιένα, Franco Cambi, ο διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείου του Vulci, Carlo Casi και ο Ιταλός ανθρωπολόγος Sergio Grasso, οι οποίοι μετά το πέρας της εκδήλωσης έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κεντρική Μακεδονία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ