ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Αυτά είναι τα δέκα καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου

Αυτά είναι τα δέκα καλύτερα αεροδρόμια του κόσμου

Επαγγελματικά ταξίδια, ταξίδια αναψυχής, Σαββατοκύριακα της τελευταίας στιγμής, ή απλώς εργαζόμενος σε αεροπορική εταιρεία, οι πολύωρες πτήσεις μπορούν να εξελιχθούν σε μια από τις πιο κουραστικές εμπειρίες της ζωής σας. Το layover δε, μπορεί να γίνει πραγματικά ό,τι πιο βαρετό υπάρχει. Μπορεί όμως, και όχι. Διότι, υπάρχουν μερικά αεροδρόμια που είναι πραγματικά φανταστικά, καθώς προσφέρουν σε κάθε τους ταξιδιώτη μια αξέχαστη εμπειρία. Από τον χώρο που μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας, μέχρι τα εστιατόρια στα οποία μπορείτε να απολαύσετε κάποιο γεύμα ή και τα γυμναστήρια και spa που μπορούν να σας βοηθήσουν να περάσετε την ώρα σας, καθώς περιμένετε την επόμενη πτήση σας. Κάπου εδώ, λοιπόν, τελειώνει ο μικρός «πονοκέφαλος» που σας προκάλεσαν οι δέκα ώρες αναμονής στο Dubai και ξεκινά η απόλυτη ταξιδιωτική εμπειρία.

Κάθε χρόνο, ένα από τα μεγαλύτερα ταξιδιωτικά websites του κόσμου, βάζει τους αναγνώστες του να ψηφίζουν τα «Καλύτερα του Κόσμου». Για το 2017, ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο ψήφισαν τα καλύτερα ξενοδοχεία, resorts, πόλεις, νησιά, κρουαζιέρες αλλά και αεροδρόμια. Σημασία δεν έχει μόνο το design, οι αφίξεις, ο χρόνος που μένει κάποιος στο εκάστοτε αεροδρόμιο αλλά και η ολοκληρωμένη εμπειρία του καθενός από τη στιγμή που περνάει την πύλη σε κάποιο από τα δημοφιλέστερα αεροδρόμια του κόσμου, μέχρι τη στιγμή που φεύγει από αυτό.

Οι φετινοί δέκα νικητές, είναι κυρίως αεροδρόμια σε χώρες της Ασίας και της Άπω Ανατολής, ενώ μόνο δύο Ευρωπαϊκά αεροδρόμια κατάφεραν να φτάσουν τις προσδοκίες των επισκεπτών τους. Αυτό που μας κάνει εντύπωση, είναι πως για πέμπτη συνεχή χρονιά, το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης είναι ο «βασιλιάς» των αεροδρομίων του κόσμου, κατακτώντας την πρώτη θέση, με εξαιρετικές επιλογές για φαγητό, αίθουσες κινηματογράφου, εύκολες διαδρομές ανάμεσα στα gates και… καταρράκτες!

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το Hamad International, στην Ντόχα του Κατάρ, για το wellness center το οποίο λέγεται πως προσφέρει μια πραγματικά μοναδική εμπειρία στις υπηρεσίες του spa και του γυμναστηρίου του, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται φυσικά, το αεροδρόμιο του Dubai. Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται και στο γεγονός ότι για το 2017, το DXB είχε τους περισσότερους επισκέπτες στον κόσμο αλλά και στην εξαιρετική τους εμπειρία στα καταστήματα και τα εστιατόριά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ