ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Διέσχισε μια λίμνη για να γλιτώσει από τον βιασμό - Ο άνδρας που την έσωσε χάρισε την ανταμοιβή

Διέσχισε μια λίμνη για να γλιτώσει από τον βιασμό - Ο άνδρας που την έσωσε χάρισε την ανταμοιβή
ALEXANDRIA POLICE DEPARTMENT/FACEBOOK

Ποτέ μην υποτιμάτε τη δύναμη της καλοσύνης.

O Earl Melchert θα είναι για πάντα ο φύλακας άγγελος της 15χρονης Jasmine Block. Αυτός ήταν που βοήθησε την 15χρονη στη δραματική απόδρασή της από τα χέρια των απαγωγέων της και τώρα δίνει στην ίδια και την οικογένειά της τα 7.000 δολάρια που πήρε ως ανταμοιβή για την υπόθεση.

Το νεαρό κορίτσι από την Alexandria της Minnesota, ήταν αιχμάλωτο για 29 ημέρες και κακοποιήθηκε σεξουαλικά. Κάποια στιγμή κατάφερε να αποδράσει από το σπίτι όπου κρατούνταν φυλακισμένη να διασχίσει τη λίμνη Thompson κολυμπώντας και να φτάσει στο σπίτι του Melchert.

«Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν ένα ελάφι», είπε ο Melchert. Το κορίτσι χτύπησε αρκετές πόρτες, χωρίς να πάρει μια απάντηση. Αναγνώρισα το πρόσωπό της και είπα: "Ωχ Θεέ μου, αυτό είναι το κορίτσι που αγνοείται εδώ και 29 ημέρες"», ανέφερε ο άντρας.

Την νεαρή κοπέλα κρατούσαν ο 32χρονος Thomas Barker, ο 20χρονος Steven Powers και ο 31χρονος Joshua Holby, οι οποίοι και συνελήφθησαν καθ' υπόδειξη του κοριτσιού.

Ο Barker, που ήταν γνωστός της οικογένειας του κοριτσιού, στις 8 Αυγούστου, ξεγέλασε και απήγαγε την κοπέλα από το σπίτι της με την δικαιολογία ότι ο γιος του είχε προβλήματα και χρειαζόταν τη βοήθειά της.

block9n 2 web

(Πηγή: ALEXANDRIA POLICE DEPARTMENT)

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε την 15χρονη διαπίστωσε ότι είχε πέσει πολλές φορές θύμα βιασμού και ξυλοδαρμού ενώ πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα της αιχμαλωσίας της μέσα σε μία ντουλάπα.

Την Παρασκευή, το αστυνομικό τμήματα της περιοχής πρόσφερε στον Melchert τα χρήματα της ανταμοιβής του, αυτός όμως τα αρνήθηκε. «Πιστεύει ότι το νεαρό κορίτσι που έφτασε στο σπίτι του εκείνη την ημέρα του Σεπτεμβρίου είναι ο πραγματικός ήρωας και, χωρίς δισταγμό, παρέδωσε τα χρήματα της ανταμοιβής σε εκείνη, μαζί με μια μεγάλη αγκαλιά», έγραψε το αστυνομικό τμήμα στον λογαριασμό του στο Facebook.

Οι τρεις απαγωγείς βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ