ΚΟΣΜΟΣ

Οι 10 πιο ηλιόλουστοι προορισμοί για τον πιο καλοκαιρινό χειμώνα του 2017

Οι 10 πιο ηλιόλουστοι προορισμοί για τον πιο καλοκαιρινό χειμώνα του 2017

Για όλους όσοι είναι εραστές του ήλιου πέρα από εποχές το Reader's Digest επιλέγει τους δέκα πιο ηλιόλουστους ταξιδιωτικούς προορισμούς για αυτές τις ημέρες. Εκεί όπου η συννεφιά, το χιονόνερο, το χαλάζι και το χιόνι είναι απαγορευμένα και έχουν αντικατασταθεί από τη θέρμη του ήλιου.

Από την Αυστραλία στην Ταϊλάνδη και από τη Νότια Αφρική στη Βραζιλία αυτοί είναι οι δέκα ιδανικοί προορισμοί για τους εραστές της λιακάδας.

Κλείστε εισιτήρια, εφοδιαστείτε με ελαφριά ρούχα και εις το επανιδείν.

Κανάριες Νήσοι

Με πάνω από 1.500 χιλιόμετρα εκπληκτικής ακτογραμμής, τα Ισπανικά Κανάρια Νησιά έχουν μια πληθώρα από φιλόξενες αμμώδεις παραλίες που σας περιμένουν. Αποχαιρετήστε την εποχική κατάθλιψη και περάστε τις μέρες αυτές με απεριόριστη ηλιοφάνεια φωτογραφίζοντας υπέροχα τοπία. Δοκιμάστε τα μοναδικά κρασιά της περιοχής ή αν διψάτε για περιπέτεια, οργανώστε μία εκδρομή στα επιβλητικά ηφαίστεια των νησιών. Ο ζεστός καιρός και η φιλοξενία θα σας κάνουν να ξεχάσετε τα πάντα για τη χαλάρωση στο σπίτι.

Αυστραλία

Επιλέξτε ένα ταξίδι στην Αυστραλία, που είναι βυθισμένη στη χαλαρή θερμότητα του καλοκαιριού τη στιγμή που άλλοι ζουν σε χειμερινές συνθήκες. Γιορτάστε τα Χριστούγεννα με τα κοάλα και τα καγκουρό και όχι με ταράνδους και χιονάνθρωπους. Περάστε τη μέρα των Χριστουγέννων στην παραλία, δοκιμάστε ένα Aussie μπάρμπεκιου ή πικνίκ και απολαύστε θερμοκρασίες 30 βαθμών Κελσίου - ένα χριστουγεννιάτικο θαύμα για τους ταξιδιώτες που είναι συνηθισμένοι να χιονίζει στις 25 Δεκεμβρίου.

Ντουμπάι

Οι εθισμένοι στις αγορές, μπορούν να ξεχάσουν τον Άγιο Βασίλη. Αγοράστε στον εαυτό σας όλα τα δώρα που επιθυμείτε τα Χριστούγεννα. Το Ντουμπάι είναι ο παράδεισος του καταναλωτή. Κατατάσσεται δεύτερη χώρα στον κόσμο - μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής - ως ο πιο δημοφιλής προορισμός για αγορές στον κόσμο. Το Ντουμπάι έχει κάτι για κάθε προϋπολογισμό και για κάθε γούστο. Αναζητήστε ευκαιρίες σε ένα παζάρι ή κάντε αγορές με την πιστωτική σας κάρτα στα πολλά καταστήματα διάσημων σχεδιαστών. Και όταν θελήσετε να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα στα μαγαζιά, απολαύστε spa στο ξενοδοχείο σας, ή περάστε τη μέρα δίπλα στην πισίνα.

Ταϊλάνδη

Αν ψάχνετε για έναν προορισμό που προσφέρει απολαυστικό φαγητό, μοναδική κουλτούρα και πανέμορφες παραλίες, δοκιμάστε την Ταϊλάνδη. Η «Γη των Χαμόγελων» καλωσορίζει τους επισκέπτες να εξερευνήσουν τους βουδιστικούς ναούς της, τα γραφικά νησιά και την βιοποικιλότητα της άγριας ζωής. Αντί για γαλοπούλα επιλέξτε pad thai και satays σε μια ηλιόλουστη παραλία. Στη συνέχεια, νοικιάστε ένα καγιάκ και κωπηλατήστε κατά μήκος της ακτογραμμής.

Νότια Αφρική

Τον Δεκέμβριο στη Νότια Αφρική είναι κατακαλόκαιρο. Υψηλές θερμοκρασίες και ατελείωτη ηλιοφάνεια συμβάλουν στη δημιουργία νέων αναμνήσεων διακοπών. Μπορείτε να βιώσετε ένα σαφάρι σε αερόστατο και να δείτε καμηλοπαρδάλεις, ελέφαντες και ζέβρες. Μπορείτε να εξερευνήσετε το ναυάγιο στη λιμνοθάλασσα του Knysna. Οι πιο τολμηροί μπορείτε να κάνετε zip line πάνω από το εκπληκτικό τοπίο της Νότιας Αφρικής ή να παίξετε με λιοντάρια στο πάρκο Ukutula. Υπάρχουν και πολλές άλλες δραστηριότητες, περιηγήσεις με θέματα φαντάσματα και η παρατήρηση των φαλαινών κάνουν τη Νότια Αφρική μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική πρόταση αντί για την παραμονή στο σπίτι για τα Χριστούγεννα.

Μπαρμπέιντος

Τι σας έρχεται στο μυαλό, όταν ακούτε Χριστουγεννιάτικη νιρβάνα; παγωμένες βουνοπλαγιές ή ατέλειωτη τιρκουάζ θάλασσα. Τα Μπαρμπέιντος έχουν τα δώρο της ζεστασιάς, της χαλάρωσης και της ομορφιάς. Ξεχάστε τις δυσκολοφόρετες χειμερινές σας μπότες, κασκόλ και παρκά για μια επανασύνδεση με το περιεχόμενο της καλοκαιρινής σας ντουλάπας. Τα Μπαρμπέιντος καλωσορίζουν τους επισκέπτες τους με πολλά να δουν και να κάνουν. Επισκεφτείτε τα πολλά ιστορικά σπίτια του νησιού, εξερευνήστε τις υπόγειες μυστηριώδεις σπηλιές ή απλά χαλαρώστε στην παραλία.

Βραζιλία

Αν τα Χριστούγεννα δεν είναι τόσο λαμπερά στο σπίτι, ένα ταξίδι στη Βραζιλία μπορεί να δώσει άλλη αύρα την περίοδο των διακοπών. Η χώρα της Νότιας Αμερικής είναι τόσο ζεστή και φιλόξενη, όσο οι θερμοκρασίες της. Προετοιμαστείτε να μείνετε έκθαμβοι από το μέγεθος του αγάλματος του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Απολαύστε τις διάσημες παραλίες και την έντονη νυχτερινή ζωή στο Buzios και επισκεφθείτε το εκπληκτικό τροπικό δάσος του Αμαζονίου. Η ζωντανή ατμόσφαιρα της Βραζιλίας θα κρατήσει το πνεύμα σας ευτυχισμένο και φωτεινό αυτή τη σεζόν των Χριστουγέννων.

Χαβάη

  1. Ένας ονειρεμένος προορισμός όλο το χρόνο, η Χαβάη είναι ακόμα πιο ξεχωριστή τα Χριστούγεννα. Οι επισκέπτες απολαμβάνουν το καλύτερο από τους δύο κόσμους - θερμοκρασίες 26 βαθμών Κελσίου και χαρούμενες Χριστουγεννιάτικες γιορτές. Αντί να κουβαλάτε τα δώρα σας ενώ φυσάει ο άνεμος και στροβιλίζεται το χιόνι, μπορείτε άνετα να ανταλλάξετε δώρα στην παραλία με το μαγιό σας. Στη Χαβάη διοργανώνονται μαγικές τελετές φωτισμού των χριστουγεννιάτικων δέντρων, παραστάσεις Χριστουγέννων και εκθέσεις με χειροτεχνίες - και το καλύτερο από όλα, μπορείτε να περάσετε τις γιορτές με surfing, εξερευνώντας ηφαίστεια ή να ξεφαντώσετε σε ένα παραδοσιακό πάρτι luau.

Κύπρος

Φωλιασμένη στη ζεστασιά της Μεσογείου, η Κύπρος προσφέρει περισσότερα από απίθανες παραλίες. Προσφέρεται για πολλές δραστηριότητες για άτομα που αναζητούν συγκινήσεις, όπως υποβρύχια κατάδυση και παρατήρηση, άλμα bungee, ιστιοπλοΐα και υποβρύχιο ψάρεμα. Και λάτρεις της ιστορίας, προετοιμαστείτε. Η Κύπρος φιλοξενεί πολλά πολιτιστικά και θρησκευτικά μνημεία. Αλλά αν το μόνο που θέλεις για τα Χριστούγεννα είναι μια λευκή αμμώδης παραλία και τα καταγάλανα νερά της Μεσογείου κάτω από τα πόδια σου, η Κύπρος είναι ιδανική επιλογή.

Αίγυπτος

Ένα ταξίδι στο οροπέδιο της Γκίζα στην Αίγυπτο - στις Μεγάλες Πυραμίδες - είναι ένα Χριστουγεννιάτικο δώρο που δεν θα ξεχάσετε ποτέ. Αυτή η εμπειρία ζωής σας συστήνει ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Ξεχάστε να επιστρέψετε μετά τις ημέρες των Χριστουγέννων, απολαύστε μια βόλτα με καμήλα στον ήλιο της Βόρειας Αφρικής και εξοικειωθείτε με τη μυστηριώδη Σφίγγα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ