Η πρωτεύουσα της Αυστρίαςγια πολλούς είναι ο αγαπημένος προορισμός για χριστουγεννιάτικες διακοπές. Ο λόγος είναι απλός. Η Βιέννη από τα μέσα Νοεμβρίου μοιάζει τόπος παραμυθένιος με αμέτρητα φωτάκια, υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές, συναυλίες στους δρόμους.

Διαβάστε επίσης

Από την Αυστρία προέρχεται και το διασημότερο στον κόσμο, χριστουγεννιάτικο τραγούδι, η "'Αγια Νύχτα" που εφέτος γιορτάζει τα 200 χρόνια από τη σύνθεσή του, καθώς ήταν το χειμώνα του 1817 στο Ομπερντόρφ βόρεια της πόλης Σάλτσμπουργκ, όπου ο εκεί δάσκαλος και μουσικός του εκκλησιαστικού οργάνου, ο Φραντς Ξάβερ Γκρούμπερ, συνέθεσε την παγκόσμια γνωστή μελωδία της "Αγιας Νύχτας", που τραγουδιέται σε όλες τις ηπείρους και που το 2011 ανακηρύχθηκε τμήμα της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Αυστρίας.

Έναν χρόνο νωρίτερα, μέσα στον βαρύ χειμώνα του 1816 που στο Μαρίαπφαφ της επαρχίας Λουνγκάου του Σάλτσμπουργκ, ο βοηθός ιερέας Γιόζεφ Μορ είχε εμπνευστεί και είχε συγγράψει το χριστουγεννιάτικο ποίημα - που μελοποίησε ο Φραντς Ξάβερ Γκρούμπερ - το οποίο έμελλε να μεταφραστεί αργότερα σε πάνω από 300 γλώσσες και διαλέκτους του κόσμου.


Διαβάστε επίσης

Τουρκικά «πυρά» κατά του Κουρτς για τη συμμετοχή ακροδεξιού κόμματος στην κυβέρνηση

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στη Βιέννη κατά της κυβέρνησης δεξιάς-ακροδεξιάς (pics)

Αντιδράσεις στην Αυστρία μετά από δήλωση του ακροδεξιού υπουργού Εξωτερικών

Η Αυστρία αρνήθηκε να δεχτεί μαχητή του ISIS που πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση