ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Ένας «παράδεισος» από πάγο άνοιξε στη Λαπωνία για τους λάτρεις του Game of Thrones (pics)

Ένας «παράδεισος» από πάγο άνοιξε στη Λαπωνία για τους λάτρεις του Game of Thrones (pics)
CNNi

Ένα ξενοδοχείο στη Λαπωνία της Φινλανδίας υπόσχεται μία αξιομνημόνευτη εμπειρία στους φανατικούς του «Game of Thrones», που ονειρεύονταν να ταξιδέψουν στα μυθικά επτά βασίλεια.

Το HBO σε συνεργασία με την αλυσίδα ξενοδοχείων SnowVillage κατασκεύασαν ένα θεματικό θέρετρο για την σειρά των πολυεκατομμυρίων, με μόνα υλικά το χιόνι και τον πάγο.

Βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο, περίπου 90 λεπτά μακριά από το Ελσίνκι, και έχει 24 δωμάτια – 10 εκ των οποίων είναι σουίτες για τις διανυκτερεύσεις των επισκεπτών.

Επαγγελματίες γλύπτες απ’ όλο τον κόσμο ένωσαν τις δυνάμεις τους για να σχεδιάσουν όλους τους χώρους, ενώ κάθε δωμάτιο προβάλει έναν από τους δημοφιλείς χαρακτήρες της τηλεοπτικής σειράς.

Το άγαλμα του White Walker είναι ένα από εκείνα που προκαλούν πραγματικό δέος, ενώ όσοι ανοίγουν τα μάτια τους για να δουν απέναντί τους έναν «παγωμένο» δράκο, σίγουρα ξυπνούν απότομα.

Η θερμοκρασία εντός του ξενοδοχείου είναι -5 βαθμοί Κελσίου, όμως στους επισκέπτες δίδονται θερμικοί υπνόσακοι και ζεστά αφεψήματα για να αντέξουν.

Παρότι οι ιθύνοντες συμβουλεύουν τους επισκέπτες να μην μένουν περισσότερο από ένα βράδυ στο ξενοδοχείο, λόγων των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, υπάρχουν ωστόσο και ζεστές ξύλινες καμπίνες που μπορούν να φιλοξενήσουν όσους θέλουν να επιμηκύνουν την παραμονή τους.

Game of Thrones: το ΗΒΟ επιβεβαίωσε το πιο δυσάρεστο νέο για τη σειρά των ρεκόρ

Η απόλυτη εμπειρία

Οι ταξιδιώτες μπορούν να μείνουν στο ξενοδοχείο ή να ξεναγηθούν απλώς στις εντυπωσιακές δομές, που καλύπτουν περιοχή 20.000τ.μ.

Στις δομές συμπεριλαμβάνεται ένα σινεμά, μία εκκλησία, ένα… αρκτικό μπαρ που σερβίρει ποτά σε ποτήρια από πάγο και ένα εστιατόριο με παγωμένα έπιπλα.

Η περιοχή, όπου είναι χτισμένο το ξενοδοχείο, είναι τέλεια για όσους θέλουν να απολαύσουν το Βόρεια Σέλας, ενώ στις παροχές της αλυσίδας του SnowVillage, συμπεριλαμβάνεται και ένα αρκτικό «σαφάρι» για να μπορέσουν οι επισκέπτες να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές.

Η είσοδος στοιχίζει 18 δολάρια, ενώ η ξενάγηση, η οποία γίνεται σε ομάδες έως και τριάντα ατόμων, κοστίζει 78 δολάρια.

'Game of Thrones' ice hotel opens in Lapland, by Tamara Hardingham-Gill, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ