ΚΟΣΜΟΣ

Περιηγήσεις με ελικόπτερο πάνω από την «Πόλη του Πάγου»

Περιηγήσεις με ελικόπτερο πάνω από την «Πόλη του Πάγου»
EPA/WU HONG

Εκδρομές με ελικόπτερο πάνω από το Χαρμπίν, την «πόλη του πάγου», θα μπορούν να κάνουν όχι μόνο οι χιλιάδες τουρίστες που συρρέουν στην πόλη αυτή της βορειοανατολικής Κίνας, αλλά και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

Η 20λεπτη εναέρια περιήγηση θα περιλαμβάνει τα διάσημα αξιοθέατα της πόλης όπως το Φεστιβάλ Πάγου και Χιονιού, το Ice Lantern World και το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Τέχνης για τη Γλυπτική Χιονιού.

«Σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε τις περιηγήσεις και στην επαρχία», λέει ο Τζιανγκ Τσουγιάν, επικεφαλής της εταιρίας ελικοπτέρων.

Το Χαρμπίν έγινε διάσημος χειμερινός προορισμός χάρη στο Φεστιβάλ Πάγου και Χιονιού, στο οποίο καλλιτέχνες έχουν κατασκευάσει μια πόλη έκτασης 20 στρεμμάτων κυριολεκτικά φτιαγμένη από πάγο, η οποία περιλαμβάνει παγωμένα παραμυθένια κάστρα και παγοδρόμια.

Κάθε χρόνο στην πόλη διεξάγεται το ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Γλυπτικής Πάγου και Χιονιού το οποίο φέτος ξεκίνησε στις 5 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Φεβρουαρίου. Η πόλη ενδείκνυται για τέτοιους είδους φεστιβάλ καθώς οι θερμοκρασίες αγγίζουν το χειμώνα τους -36 βαθμούς Κελσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ