ΚΟΣΜΟΣ

Η λάτρης του κινηματογράφου που «ζωντανεύει» σκηνές ταινιών

Η λάτρης του κινηματογράφου που «ζωντανεύει» σκηνές ταινιών
Filmtourismus.de

Οι περισσότεροι λάτρεις του κινηματογράφου έχουν ξοδέψει ώρες σκεπτόμενοι πως θα ήταν να βρεθούν στην πραγματικότητα σε κάποιο τοπίο που λατρέψαμε όταν το είδαμε στη μεγάλη οθόνη.

Και να που τελικά, κάποιος το κατάφερε. Η Andrea David αποφάσισε να κάνει πραγματικότητα όλες αυτές τις σκέψεις και τα όνειρα και βρέθηκε σε μέρη που έχουν γυριστεί γνωστές κι αγαπημένες σειρές ή ταινίες.

Όταν φτάνει σε κάθε μέρος, απλά προσπαθεί να «ζωντανέψει» ξανά μία σκηνή του έργου ή της τηλεοπτικής σειράς, ανάμεσα των οποίων είναι το “Walking Dead”, το “Sherlock Holmes”, το “Star Wars”, το “Game of Thrones”, το “Dirty Dancing” και πολλά ακόμη.

Η τεχνική της για να φέρει ξανά «στη ζωή» συγκεκριμένες σκηνές περιλαμβάνει μία εκτυπωμένη φωτογραφία των ηθοποιών, μία κάμερα και… ακριβώς την ίδια γωνία που έχει δει στην οθόνη.

«Σκέφτηκα πως θα είναι διασκεδαστικό το να προσπαθήσω να συνδυάσω τη φαντασία με την πραγματικότητα» αναφέρει η David στο CNNi / Travel.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Η Andrea David γεννήθηκε στη Γερμανία και σκέφτηκε το συγκεκριμένο project όταν σπούδαζε τουριστικά. Έτσι, αποφάσισε η πτυχιακή της να σχετίζεται με την επιρροή του κινηματογράφου στις συνήθειες των τουριστών.

«Πήρα μια γεύση περί του θέματος όταν ξεκίνησα να επισκέπτομαι διάφορες τοποθεσίες που έχουν γυριστεί ταινίες. Έτσι, μετά την πτυχιακή μου αποφάσισα να συνεχίσω τα ταξίδια γιατί μου ήταν κάτι πραγματικά ευχάριστο».

Αρχικά η Andrea έπαιρνε μαζί της τις εκτυπωμένες εικόνες απλά για να βρίσκει συγκεκριμένες τοποθεσίες πιο εύκολα: «Είναι πολύ πιο εύκολο να ρωτάς ντόπιους για μέρη και να έχεις να τους δείξεις την εικόνα».

Η πρώτη φορά που δοκίμασε να βγάλει φωτογραφία τη φωτογραφία, ήταν όταν βρίσκονταν στην Καμπότζη και έψαχνε μία τοποθεσία από την ταινία “Lara Croft: Tomb Raider”.

Από εκεί και έπειτα, η ιδέα της αποδείχθηκε έξοχη.

13 copy


Πηγή: Instagram/filmtourismus

Η David εκτός από το να μας παρουσιάζει σκηνές από ταινίες που «έσπασαν» ταμεία έχει και την τάση να προβάλει λιγότερο γνωστές, γερμανικές ταινίες.

https://www.instagram.com/p/BTDqK4uFz3W

Ένα πάθος δίχως τέλος

Μερικές από τις αγαπημένες τοποθεσίες της David «προέρχονται» από παλιότερες ταινίες.

«Μεταξύ των αγαπημένων μου κατατάσσεται το πραγματικό ξενοδοχείο του 'Dirty Dancing' στη Βιρτζίνια, η πόλη της Βρετανικής Κολομβίας όπου γυρίστηκε το 'Rambo - First Blood' και το χωριό κοντά στην Ατλάντα που γνωρίσαμε το ‘Fried Green Tomatoes’» δηλώνει η σινεφίλ.

Κάτι που εκπλήσσει την David είναι το πώς μία τοποθεσία που έχει γυριστεί κάποια σκηνή σε αυτή, επηρεάζει τόσο πολύ τον τουρισμό, αφού πολλοί fans ταξιδεύουν κάπου απλά και μόνο λόγω της αγάπης τους για κάποιο έργο.

Βέβαια, ο τουρισμός αυξάνεται και λόγω των τηλεοπτικών σειρών, οι οποίες έχουν καταφέρει αξιοσημείωτα πράγματα. Για παράδειγμα, το “Game of Thrones” έχει προκαλέσει αύξηση στον αριθμό επισκέψεων σε μέρη όπως η βόρεια Ιρλανδία, η Ισλανδία και η Κροατία.

«Όταν πρόκειται για σειρές, μερικές από τις αγαπημένες μου είναι το ‘Game of Thrones’, το ‘The Walking Dead’, το ‘Sherlock Holmes’, το ‘Homeland’, το ‘Westword’, το ‘Stranger Things’, το ‘Dark’ και πραγματικά πολλές ακόμη».

https://www.instagram.com/p/BVJIjmalA5J

Η Andrea λατρεύει το γεγονός πως μπορεί και βγάζει τα προς το ζην μέσα από την αγάπη της για τον κινηματογράφο, όπως απολαμβάνει και το να βλέπει πως κατά κάποιον τρόπο «επικοινωνεί» με άλλους σινεφίλ ανά τον κόσμο.

«Είναι πραγματικά υπέροχο να βλέπεις πως τόσοι πολλοί άνθρωποι μοιράζονται το ίδιο πάθος με σένα, δηλαδή αυτόν τον συνδυασμό ταξιδιού και κινηματογράφου».

Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, η David αναφέρει πως έχει να επισκεφθεί πολλά μέρη ακόμη, καθώς όπως λέει και η ίδια «η λίστα μου δεν έχει τελειωμό».

CNNi / Travel blogger tracks down real-life movie and TV locations

ΔΗΜΟΦΙΛΗ