ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Το φετινό line up στο Primavera Sound Festival 2018 θα σας στείλει… Βαρκελώνη

Το φετινό line up στο Primavera Sound Festival 2018 θα σας στείλει… Βαρκελώνη

Με τη σημασία της λέξης «primavera» να δηλώνει την έναρξη της Άνοιξης και την αγάπη των μεσογειακών χωρών για τη συγκεκριμένη εποχή, τα τελευταία 19 χρόνια, στην Ισπανία αλλά και την Πορτογαλία, διοργανώνεται ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ μουσικής του κόσμου, το Primavera Sound.

Το Primavera Sound είναι ένα από τα δημοφιλέστερα μουσικά φεστιβάλ του κόσμου που, θέλοντας και μη, αντί να δηλώσει την έναρξη της Άνοιξης, στα μάτια του κόσμου δηλώνει την έναρξη του Καλοκαιριού. Το πρώτο φεστιβάλ μάς ταξιδεύει πίσω στο 2001 και στο Poble Espanyol, ενώ από το 2005 έως και σήμερα, διεξάγεται στο Parc del Fòrum, στη Βαρκελώνη. Η φύση του Primavera Sound Festival δεν είναι ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής, όσο το να καταφέρει να συνδυάσει καλλιτέχνες από τον χώρο της alternative κυρίως μουσικής σκηνής, είτε αυτό είναι indie, είτε rock, ηλεκτρονική dance, ακόμη και pop. «Συνταγή» που μετατρέπει το φεστιβάλ αυτό σε meeting point, όχι μόνο για το κοινό, αλλά και για τους καλλιτέχνες τους ίδιους.

2 copy

Φέτος, το Primavera Sound Festival θα διεξαχθεί από τις 30 Μαΐου μέχρι και τις 2 Ιουνίου στη Βαρκελώνη, ενώ για όσους δεν θα καταφέρουν να ταξιδέψουν λόγω υποχρεώσεων (ή και line-up) θα μπορέσουν να αγοράσουν εισιτήρια για το NOS Primavera Sound στο Porto. Όπως και να έχει, σημασία σε αυτό το σημείο δεν έχει το ταξίδι αλλά ο προορισμός.

3 copy copy

Το φετινό line-up έχει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας και ειδικότερα, front-liners όπως οι Arctic Monkeys (Σάββατο 2 Ιουνίου), οι The National (Παρασκευή 1 Ιουνίου), η Lorde, οι αδελφές HAIM, οι The War On Drugs, οι CHVRCHES αλλά και η Bjork. Θα συμμετέχουν όμως, και πιστά όπως κάθε χρόνο οι Belle & Sebastian (Τετάρτη 30 Μαΐου) και οι Nick Cave & The Bad Seeds (Πέμπτη 31 Μαΐου). Δεν έχουμε προχωρήσει καθόλου στο line-up και ήδη βλέπουμε πως δύο από τα παραπάνω πέντε ονόματα, το ίδιο καλοκαίρι θα έρθουν και στην Ελλάδα, γεγονός που ωθεί το αθηναϊκό κοινό να εκτιμά όλο και περισσότερο τα τοπικά φεστιβάλ της πόλης.

4 copy copy

Παρακάτω θα βρείτε την πιο δημιουργική ανακοίνωση line up, όπου αναφέρονται αναλυτικά όλα τα μικρά και μεγάλα ονόματα που θα βρεθούν στην Βαρκελώνη τις αρχές Ιουνίου 2018, ενώ εάν επιθυμείτε, εισιτήρια θα βρείτε εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ