ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Ποια είναι η καλύτερη πόλη για να ζει κανείς;

Ποια είναι η καλύτερη πόλη για να ζει κανείς;
Pixabay

Για άλλη μια χρονιά, η αυστριακή πρωτεύουσα κατέκτησε την πρώτη θέση ως την πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής σε ολόκληρο τον πλανήτη, ενώ η Βαγδάτη παραμένει η χειρότερη, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη της εταιρείας συμβούλων Mercer.

Η συγκεκριμένη έρευνα εξετάζει την ποιότητα ζωής 231 διαφορετικών πόλεων. Στα κριτήρια περιλαμβάνονται η πολιτική σταθερότητα, οι υπηρεσίες υγείας, η εκπαίδευση, η εγκληματικότητα, τα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς και η ψυχαγωγία.

Οι οκτώ εκ των δέκα πιο ευχάριστων πόλεων στον κόσμο είναι ευρωπαϊκές: η Γερμανία και η Ελβετία έχουν από τρεις πόλεις στην δεκάδα, ενώ η Νέα Ζηλανδία, ο Καναδάς και η Αυστραλία από μία.

Η Αθήνα βρίσκεται στη 86η θέση.

Capture

Οι δέκα πόλεις με την καλύτερη ποιότητα ζωής

Με πληθυσμό να αγγίζει το 1,8 εκατομμύριο, η Βιέννη βρίσκεται στην κορυφή της λίστας για ένατη συνεχόμενη χρονιά αφού διαθέτει ενδιαφέρουσα πολιτιστική ζωή, ολοκληρωμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φροντίδα, καθώς και λογικό κόστος στέγασης.

Τη Βιέννη ακολουθεί η Ζυρίχη της Ελβετίας. Μετά, το Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας και το Μόναχο που μοιράζονται την τρίτη θέση της κατάταξης. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται το Βανκούβερ του Καναδά, το οποίο διαθέτει την καλύτερη ζωή στη Βόρειο Αμερική.

Στην έκτη θέση θα βρείτε το Ντάσελντορφ της Γερμανίας, στην έβδομη τη Φρανκφούρτη, στην όγδοη τη Γενεύη της Ελβετίας, στην ένατη τη Κοπεγχάγη (Δανία) και στη δέκατη θέση τη Βασιλεία της Ελβετίας.

Έναν χρόνο μετά το Brexit, η βρετανική πόλη που βρίσκεται στην υψηλότερη θέση της λίστας είναι το Λονδίνο στην 41η, το οποίο έπεσε μία θέση κάτω.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ