ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε μέρη να επισκεφθείτε τον Απρίλιο

Πέντε μέρη να επισκεφθείτε τον Απρίλιο
Bazil Hamard/ FONDATION DES FEMMES/ via REUTERS

Για αρκετούς ο Απρίλιος είναι ο μήνας των ταξιδιών. Είναι μια εποχή κατά την οποίο το βόρειο ημισφαίριο αποχαιρετά τον χειμώνα και το νότιο ημισφαίριο δροσίζεται από το ζεστό καλοκαίρι.

Καθώς δεν αποτελεί περίοδο αιχμής, ανάλογα με τον προορισμό σας, μπορείτε να βρείτε οικονομικά πακέτα και να απολαύσετε τον υπέροχο απριλιάτικο καιρό. Οι ταξιδιώτες, ωστόσο, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα, καθώς ο Απρίλιος είναι άστατος και μπορεί να φέρει καταιγίδες, βροχές και απρόβλεπτες θερμοκρασίες.

Η Julie Hall, εκπρόσωπος της ΑΑΑ, συμβουλεύει τους ταξιδιώτες του Απριλίου να προετοιμαστούν από νωρίς, προκειμένου να βρουν διαθεσιμότητα σε διαμονή και αεροπορικά εισιτήρια, καθώς όπως επισημαίνει, «η άνοιξη είναι δημοφιλής περίοδος για οικογενειακές διακοπές».

«Ζεστοί προορισμοί, θεματικά πάρκα και παραλίες είναι εξαιρετικά δημοφιλείς αυτή την εποχή του χρόνου», σημειώνει.

Αυτοί είναι οι πέντε κορυφαίοι προορισμοί για να επισκεφτεί κάποιος τον Απρίλιο:

2018 03 08T173047Z 568855845 RC1779C3A620 RTRMADP 3 WOMENS DAY FRANCE

Πηγή: Bazil Hamard/ FONDATION DES FEMMES/ via REUTERS

1. Παρίσι

Τι πιο κλασικό, από τον Απρίλιο στο Παρίσι; Η πρωτεύουσα της Γαλλίας είναι πανέμορφη όλο το χρόνο, αλλά η άνοιξη της δίνει μια ιδιαίτερη γοητεία. Με την πάροδο του μήνα, ο καιρός γίνεται όλο και πιο ζεστός. Ωστόσο, όσοι επισκέπτονται το Παρίσι θα πρέπει να έχουν μαζί τους τόσο ελαφρά, όσο και πιο ζεστά ρούχα, αλλά και εξοπλισμό για το ψιλόβροχο.

Ορισμένες δραστηριότητες για τον Απρίλιο είναι οι εξής:

Φεστιβάλ Τέχνης: Περισσότερες από 100 γκαλερί φιλοξενούνται κάτω από τη γυάλινη οροφή του Grand Palais, για να παρουσιάσουν τα εκθέματά τους σύγχρονης τέχνης. Κάθε χρόνο γίνεται αφιέρωμα στην τέχνη από διαφορετικές χώρες και ηπείρους, από την Ελβετία μέχρι την Αφρική.

Marché aux fleurs: Πρόκειται για μία υπαίθρια αγορά λουλουδιών στο Île de la Cité, μεταξύ της Παναγίας των Παρισίων και του Sainte-Chapelle, που λειτουργεί από το 1830.

Μεγάλο Τζαμί του Παρισιού: Αυτή η όαση κατασκευάστηκε το 1920 και φιλοξενεί έναν εντυπωσιακό κήπο.

Pere Lachaise: Στο όμορφο αυτό κοιμητήριο βρίσκονται οι τάφοι των Όσκαρ Γουάιλντ, Εντιθ Πιαφ, Τζιμ Μόρισον και άλλων διασήμων.

Οι κήποι στα ανάκτορα των Βερσαλιών: Τα σαββατοκύριακα, από τις αρχές Απριλίου, μερικά από τα 55 σιντριβάνια του έρχονται στη ζωή με ένα μοναδικό μουσικο-οπτικό θέαμα.

Parc Monceau (όγδοο διαμέρισμα): Στη δεκαετία του 1920, στο πάρκο αυτό σύχναζαν Αφροαμερικανοί που έμεναν εκεί, συμπεριλαμβανομένων των Josephine Baker και Langston Hughes.

2. Κιότο, Ιαπωνία

Μπορείτε να απολαύσετε εκπληκτικά αρχιτεκτονικά θαύματα, νόστιμη ιαπωνική κουζίνα και την κουλτούρα της γκέισας στο Κιότο οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Αλλά είναι από τις αρχές έως τα μέσα Απριλίου (και μερικές φορές στα τέλη Μαρτίου) που μπορείτε να απολαύσετε το μοναδικό άνθισμα των κερασιών στην ιστορική καρδιά της Ιαπωνίας. Για να δείτε αυτό το εκπληκτικό θέαμα απαιτείται ευελιξία και σχεδιασμός από την πλευρά σας, καθώς η Μητέρα Φύση έχει το δικό της χρονοδιάγραμμα.

Το Κιότο βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο του νησιού επομένως το άνθισμα εκεί έρχεται νωρίτερα από ότι στον βορρά, όπως στο Sapporo, όπου αυτό συνηθίζεται τον Μάιο.

Ορισμένα σημεία για να το απολαύσετε καλύτερα είναι τα εξής: Στις όχθες του ποταμού Kamogawa, στο ναό Shinto Heian με τα πολυάριθμα ροζ κερασόδεντρα, και στην περιοχή Gion, που είναι επίσης δημοφιλής για την κουλτούρα της γκέισας.

Εάν δεν το προλάβετε – η απλά θέλετε αλλαγή στο χρώμα- μπορείτε να επισκεφθείτε το καταπράσινο δάσος Sagano Bamboo. Πηγαίνετε νωρίς το πρωί και αποφύγετε τα σαββατοκύριακα για να απολαύσετε πιο γαλήνιες στιγμές.

Αυτή είναι επίσης η εποχή αιχμής για το φεστιβάλ χορού γκέισας στις διάφορες περιφέρειες με γκέισες του Κιότο. Οι παραστάσεις αυτές θα είναι κάτι που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστο.

Για να... απαλύνετε το jet lag, καθώς το Κιότο είναι μακρινός προορισμός για ταξιδιώτες εκτός της ανατολικής Ασίας, πιείτε πολύ νερό και αποφύγετε το αλκοόλ, τα αφεψήματα καφέ και τα αλμυρά φαγητά.

Καλό θα είναι, επίσης, να βρίσκεστε στο αεροδρόμιο τουλάχιστον τρεις ώρες πριν από τις διεθνείς πτήσεις, ενώ κατά την περίοδο αιχμής, ακόμα νωρίτερα.

visit alamo

(Οχυρό του Άλαμο) Πηγή: thealamo.org

3. Ώστιν και Σαν Αντόνιο στο Τέξας

Ο Απρίλιος είναι πολύ καλός μήνας για… βόλτες σε αυτές τις περιοχές του Τέξας, καθώς το καλοκαίρι έρχεται νωρίτερα και «μένει» για περισσότερους μήνες στην πολιτεία. Τον Απρίλιο, όμως, η θερμοκρασία έχει ήδη αρχίσει να ανεβαίνει αλλά δεν θα κάνει πάρα πολύ ζέστη.

Η πρωτεύουσα του Τέξας, Ώστιν, και το Σαν Αντόνιο -μια από τις 10 πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις των ΗΠΑ- είναι οι δημοφιλέστεροι τουριστικοί προορισμοί της πολιτείας. Απέχουν 128χλμ η μια από την άλλη και οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν μια πραγματική «γεύση» για το τι σημαίνει Τέξας χωρίς να χάσουν πολλές ώρες στο δρόμο…

Το Ώστιν φημίζεται για τη μουσική του σκηνή και τις πολιτιστικές του εκδηλώσεις. Μάλιστα, πολλές από αυτές είναι προγραμματισμένες για τον Απρίλιο.

Μεταξύ αυτών το φημισμένο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης, το οποίο επισκέπτονται δεκάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο, το μουσικό Φεστιβάλ Old Settlers και το «Eeyore's Annual Birthday Party» -ένα πολύχρωμο φεστιβάλ με ακροβάτες, τύμπανα, διαγωνισμούς στολών και πολλά άλλα.

Το γειτονικό Σαν Αντόνιο είναι μια ακόμη μεγαλύτερη πόλη, που «παντρεύει» με μοναδικό τρόπο τις κουλτούρες των ΗΠΑ και του Μεξικού. Εκεί βρίσκεται το ιστορικό οχυρό του Άλαμο, όπου έλαβε χώρα η ομώνυμη μάχη. Την ίδια ώρα, η πόλη φιλοξενεί και άλλα ιστορικά μνημεία. Το CNNi αναφέρει ότι όσοι βρεθούν στην πόλη στις αρχές Απριλίου μπορούν να απολαύσουν μεγάλες στιγμές μπάσκετ στο NCAA Final Four Championship ενώ εξηγεί ότι οι λάτρεις του γκόλφ θα αγαπήσουν τις εγκαταστάσεις της πολιτείας.

Το πιο σημαντικό event του Απριλίου, όμως, είναι η φημισμένη «Φιέστα», που διαρκεί 11 ολόκληρες ημέρες. Κατά τη διάρκεια των εορτασμών, οι επισκέπτες μπορούν, μεταξύ άλλων, να δοκιμάσουν ιδιαίτερο φαγητό, να παρακολουθήσουν παρελάσεις και σόου σχεδιαστών μόδας.

19109306

Πηγή: EPA/ JORGE TORRES

4. Νικαράγουα

Παρότι έχει παρέλθει ο καιρός που η Νικαράγουα ήταν ένας «μυστικός προορισμός» για τους καλά γνωρίζοντες, ακόμη και σήμερα την επισκέπτονται πολύ λιγότεροι τουρίστες απ’ ότι την Κόστα Ρίκα και τον Παναμά.

Όσον αφορά στον καιρό στη Νικαράγουα τον Απρίλιο, αυτό εξαρτάται από την περιοχή που θα επιλέξει ο κάθε επισκέπτης. Από την πλευρά του Ειρηνικού θα είναι ακόμη η «ξερή περίοδος». Αυτό σημαίνει ότι οι επισκέπτες θα μπορούν να κάνουν τις βόλτες τους χωρίς να φοβούνται για βροχές και καταιγίδες. Το κακό, όμως, είναι ότι αυτή την περίοδο η περιοχή δεν είναι τόσο πράσινη.

Από την πλευρά του Ατλαντικού πάλι, η Νικαράγουα έχει υγρασία και ο καιρός είναι βροχερός. Είναι το κατάλληλο μέρος για να επισκεφτούν όσοι θέλουν να μαγευτούν από τα τοπία. Όσοι αγαπούν την ιστορία και την αρχιτεκτονική πρέπει να επισκεφτούν το Leon, μεταξύ της λίμνης Managua και του Ειρηνικού. O Καθεδρικός του Leon, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε στις αρχές του 1800, είναι ο μεγαλύτερος της Λατινικής Αμερικής και το 2011 συμπεριλήφθηκε στη λίστα των μνημείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Πανέμορφη και με πλούσια ιστορία είναι και η πόλη Granada, κοντά στη λίμνη Νικαράγουα. Για όσους αγαπούν τις καταδύσεις, ο καταλληλότερος προορισμός είναι τα νησιά Corn.

jjj

(Jardin Majorelle, Μαρόκο) Πηγή: Wikipedia

5. Μαρόκο

Ένας «ρομαντικός» προορισμός και ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος από τη Δύση. Το Μαρόκο έχει πολλές επιλογές, με το Μαρακές να βρίσκεται συνήθως στην κορυφή της λίστας προορισμών των επισκεπτών. Ο καιρός αρχίζει και βελτιώνεται αυτό το μήνα και έτσι η περίοδος ενδείκνυται για βόλτες και ψώνια στις αγορές για χαλιά, κεραμικά και πολλά άλλα.

Αγαπημένες «στάσεις» των τουριστών και οι κήποι Jardin Majorelle και το παλάτι El Badi. Φυσικά, μοναδική εμπειρία ζωής είναι και μια βόλτα με καμήλα, την ώρα που δύει ο ήλιος.

Στην Καζαμπλάνκα, επίσης αγαπημένο προορισμό του Μαρόκο, στέκεται το εντυπωσιακό τέμενος Hassan II, το οποίο μπορούν να επισκεφτούν και μη μουσουλμάνοι.

Για τους λάτρεις της τζαζ μουσικής, η πόλη αυτή είναι ένα όνειρο τον Απρίλιο, καθώς κάθε χρόνο διοργανώνεται το φεστιβάλ Jazzablanca.

5 great places to visit in April, by Forrest Brown

ΔΗΜΟΦΙΛΗ