ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Ένας Ιάπωνας γυρίζει όλη τη χώρα φωτογραφίζοντας τις πιο περίεργες... τουαλέτες

Ένας Ιάπωνας γυρίζει όλη τη χώρα φωτογραφίζοντας τις πιο περίεργες... τουαλέτες
Instagram/@toilets_a_go_go

Ο απλός κόσμος συνήθως δεν πηγαίνει στις δημόσιες τουαλέτες, εκτός και αν είναι μεγάλη ανάγκη. Αυτό δεν ισχύει όμως και για τον Χιντεφούμι Νακαμούρα (Hidefumi Nakamura), έναν Ιάπωνα φωτογράφο που ταξιδεύει σε πόλεις της χώρας του αναζητώντας τις πιο… περίεργες δημόσιες τουαλέτες! 

Ο Νακαμούρα έχει έναν αρκετά διάσημο λογαριασμό στο Instagram, (@toilets_a_go_go) όπου ανεβάζει τις φωτογραφίες του. Όπως αναφέρει στο CNNi: «Πάντα με ενδιέφερε η Ιαπωνία, γιατί έχει πολλές τουαλέτες με διαφορετικό σχεδιασμό».

Είναι ένα «χόμπι» που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2017, όταν δημιούργησε και τον λογαριασμό αυτό στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Πάντα θεωρούσε τις τουαλέτες τις Ιαπωνίας κάπως περίεργες, όταν ασχολήθηκε όμως περισσότερο με τον σχεδιασμό τους, τις βρήκε ενδιαφέρουσες.

Ερωτώμενος γιατί οι Ιάπωνες έχουν τόσα διαφορετικά σχέδια απαντά: «Ίσως επειδή οι αρχιτέκτονες έχουν ελευθερία», χωρίς ωστόσο να είναι σίγουρος.

https://www.instagram.com/p/BgsJGa_hzcJ

https://www.instagram.com/p/Bgko3C_D5vG
https://www.instagram.com/p/BgJ2u8_DALw

Οι φωτογραφίες του Νακαμούρα αποτυπώνουν τη μοναδική αρχιτεκτονική, σε κάθε τοποθεσία. Στις λεζάντες του, προσθέτει επιπλέον λεπτομέρειες για το εσωτερικό του και τα χαρακτηριστικά του.

https://www.instagram.com/p/BfBBJZ1BcsP
https://www.instagram.com/p/BezhvBLhlcK

Υπάρχει πληθώρα σχεδίων στις τουαλέτες, ωστόσο στον ίδιο αρέσουν οι πιο «ευφυής».

https://www.instagram.com/p/Bd44jWCB9oe
https://www.instagram.com/p/Bc3STo2hzmq

Αν και σε περίεργες τουαλέτες υπάρχουν και σε άλλες χώρες, ο Νακαμούρα ενδιαφέρεται μόνο για την Ιαπωνία. «Αγαπώ την ποικιλία τους!», λέει χαρακτηριστικά.

https://www.instagram.com/p/BbqQklNBdBs
https://www.instagram.com/p/BZ-hBuEBmkX
https://www.instagram.com/p/BUgeVhPBX1B

Photographer captures wacky Japanese public toilets
By Francesca Street, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ