ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Η μαγευτική κατασκήνωση στην έρημο της Ιορδανίας που μας ταξιδεύει στον... Άρη!

Η μαγευτική κατασκήνωση στην έρημο της Ιορδανίας που μας ταξιδεύει στον... Άρη!
Facebook/Sun City Camp

Το Sun City Camp είναι ένα θέρετρο στην έρημο της Ιορδανίας που ξυπνά μνήμες από τις χίλιες και μία νύχτες. Η κατασκήνωση βρίσκεται στην έρημο Wadi Rum και προσφέρει στους πελάτες την αίσθηση ότι βρίσκονται σε… άλλον πλανήτη. Και συγκεκριμένα στον Άρη.

«Πελώριο και θεϊκό», περιγράφει ο βρετανός αρχαιολόγος T.E. Lawrence και εμπνευστής της κινηματογραφικής παραγωγής «Λόρενς της Αραβίας», το τουριστικό κατάλυμα που αποτελείται από εξελιγμένες σκηνές, που έχουν λάβει τη μορφή θόλων.

Έχει ήδη γίνει πόλος έλξης για σημαντικές προσωπικότητες. Μεταξύ αυτών ο CEO της SpaceX, Έλον Μάσκ, ο οποίος μοιράστηκε το ταξίδι του με τους διαδικτυακούς του φίλους, μέσω Instagram.

Η εμπειρία της ερήμου

Η ταινία του Ρίντελεϊ Σκοτ «Ο Αριανός» ήταν πηγή έμπνευσης για τους δημιουργούς των φουτουριστικών θόλων στη μέση της ερήμου. Αυτοί οι θόλοι είναι τα δωμάτια των τουριστών που επιθυμούν να ζήσουν την ξεχωριστή εμπειρία της ζωής στη μέση του πουθενά.

Ο Sultan Al-Nawafleh, CEO της κατασκήνωσης, σημείωσε στο CNNi, πως ο συνδυασμός του τοπίου και της ηρεμίας που επικρατεί στην περιοχή έδινε μία αίσθηση… κινηματογραφικής ταινίας. Αντί να επισκεφθείτε τον Άρη, μπορείτε να έρθετε στο Wadi Rum, σημείωσε λοιπόν ο ίδιος.

Οι θόλοι κατασκευάστηκαν στη Γερμανία, κάθε ένας είναι 40 τετραγωνικά μέτρα και μπορεί να φιλοξενήσει έως και τέσσερα άτομα. Έχουν μπάνιο, κλιματισμό και μία προσωπική βεράντα, απ΄ όπου οι πελάτες μπορούν να θαυμάσουν τον πάναστρο νυχτερινό ουρανό.

Η διαμονή για μία νύχτα κοστίζει σχεδόν 320 δολάρια.

https://www.instagram.com/p/-MEnMcpCEp

Μαγεύει ο νυχτερινός ουρανός

Στην έρημο, ο Al-Nawafleh είδε μία επιχειρηματική ευκαιρία. Πολλοί τουρίστες έκαναν μονοήμερες εκδρομές στην Wadi Rum, όμως δεν συνήθιζαν να περνούν τη νύχτα εκεί, καθώς δεν υπήρχαν οι κατάλληλες υποδομές.

Στο Wadi Rum υπάρχουν σήμερα περίπου 162 κατασκηνώσεις, κυρίως βεδουίνων ή νομάδων που ζουν στην έρημο. Μόλις πέντε εξ’ αυτών όμως λειτουργούν ως ξενοδοχεία, συμπεριλαμβανομένου του Sun City Camp.

Όταν ξεκίνησε να υλοποιεί το όραμά του ο Al-Nawafleh αντιμετώπισε κάποια επίμονα προβλήματα, όπως τα έντομα. «Πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος να απολαύσεις αυτή την εκθαμβωτική θέα ήρεμος», σκέφτηκε και σταδιακά βρήκε τη λύση.

Οι αριανοί θόλοι προσφέρουν στους επισκέπτες έναν εξαιρετικό συνδυασμό πολυτέλειας και περιπέτειας. «Θέλω οι επισκέπτες μου να δουν την ομορφιά της νυχτερινής φύσης στην Wadi Rum», ανέφερε ο ίδιος. «Τα αστέρια είναι απίθανα. Η σιγή της ερήμου σε γοητεύει».

Και οι μέρες όμως προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες. Οι επισκέπτες μπορούν να λάβουν μέρος σε διάφορες δραστηριότητες, όπως βόλτες με άλογα ή καμήλες, να κάνουν εξερευνήσεις με τζιπ, να θαυμάσουν τη θέα από ψηλά με αερόστατα, αλλά και να κάνουν ορειβασίες. Όλα αυτά υπό την αυστηρή επίβλεψη Βεδουίνων που φροντίζουν για την ασφάλειά τους.

Παρότι οι Βεδουίνοι συνεχίζουν τη νομαδική τους ζωή, ορισμένοι δέχονται ευχαρίστως να εργαστούν για την κατασκήνωση, όπως είπε ο Al-Nawafleh, καθώς οι δομές προωθούν την ομορφιά της πατρίδας τους.

«Γι’ αυτούς είναι μία νέα πηγή εσόδων που τους επιτρέπει να διατηρήσουν τις παραδόσεις και την κουλτούρα τους», δήλωσε ο ίδιος και σημείωσε πως «αυτό το γεγονός τους κάνει εξαιρετικά περήφανους».

Ο Al-Nawafleh αυτή την περίοδο είναι σε συζητήσεις με την Σαουδική Αραβία ώστε να δημιουργήσει παρόμοιες δομές και στις δικές της ερήμους.

'Mars on Earth' experience opens in the Wadi Rum desert, by Zeena Saifi, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ