ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Κάστρο Ουίνδσορ: Μία βόλτα στο μέρος που θα γίνει ο βασιλικός γάμος

Κάστρο Ουίνδσορ: Μία βόλτα στο μέρος που θα γίνει ο βασιλικός γάμος
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ

Αντίστροφη μέτρηση για τον βασιλικό γάμο της χρονιάς: Τα σκαλιά της εκκλησίας θα ανέβουν πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ στις 19 Μαΐου. Σχεδόν όλα είναι έτοιμα για την μεγάλη ημέρα και οι προσκλήσεις έχουν σταλεί σε περισσότερα από 2.600 άτομα.

Το μυστήριο θα τελεστεί κάστρο Ουίνδσορ, το οποίο μπορεί να επισκεφτεί ο καθένας, χωρίς να έχει πρόσκληση, ασφαλώς, πριν ή μετά τον γάμο…

Το αρχικό κάστρο του Ουίνσδορ χτίστηκε τον 11ο αιώνα, μετά την νορμανδική κατάκτηση της Αγγλίας υπό τον Γουλιέλμο Α΄. Από την εποχή του Ερρίκου Α΄ χρησιμοποιείται από τους εκάστοτε μονάρχες, όντας το μεγαλύτερο παλάτι της Ευρώπης.

Το κάστρο περιλαμβάνει το Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, που χτίστηκε τον 15ο αιώνα και αποτελεί τον πνευματικό τόπο του κάστρου. Είναι το πολυπληθέστερο κάστρο στον κόσμο, καθώς, περισσότεροι από 500 άνθρωποι ζουν και εργάζονται εκεί.

Μάλιστα, η ίδια η Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ χρησιμοποιεί το κάστρο για τη διαμονή της τα σαββατοκύριακα, καθώς και ως τόπο δεξιώσεων και υποδοχής ξένων προσκεκλημένων. Αν και είναι απίθανο να «πετύχει» κάποιος επισκέπτης τη βασίλισσα στους διαδρόμους, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πότε βρίσκεται εκεί.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του Παλατιού, Χάρι και Μέγκαν επέλεξαν το κάστρο για την μεγάλη τους ημέρα γιατί «είναι ένα μοναδικό μέρος και για τους δύο».

Για όποιον ενδιαφέρεται να το επισκεφτεί, πρέπει να έχει υπολογίσει πως θα ξοδέψει δύο με τρεις ώρες μέσα στο κάστρο, καθώς πολλά τμήματά του είναι ανοιχτά στο κοινό, με την ιστορία που κρύβουν να συναρπάζει.

Το κάστρο περιλαμβάνει και το Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, όπου θα πραγματοποιηθεί το ιερό μυστήριο, το οποίο είναι και ο τελευταίος τόπος ανάπαυσης δέκα Βρετανών μοναρχών της Βρετανίας.

Για όποιον ενδιαφέρεται, μπορεί να επισκεφτεί και αυτόν τον χώρο, που έχει ξεχωριστό εισιτήριο, ωστόσο πρέπει να ελέγξετε πως δεν θα είναι κλειστός για κάποια εκδήλωση.

Καθώς το κάστρο χρησιμοποιείται από την βασιλική οικογένεια, είναι πολύ πιθανό κάποια τμήματά του να είναι κλειστά γι΄ αυτό καλό θα ήταν να ελέγχετε την επίσημη ιστοσελίδα του. ‘Ένα πολύ ενδιαφέρον θέαμα είναι επίσης η Αλλαγή Φρουράς. Προϋπόθεση είναι να βρίσκεστε στο χώρο μέχρι τις 11 π.μ. Ασφαλώς όμως μπορεί κάποιος να επισκεφτεί το χώρο και αργότερα.

Το κάστρο τις πρωινές ώρες τυγχάνει να έχει πολύ κόσμο, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε και μία απογευματινή βόλτα θα είναι πιο χαλαρή.

Όσον αφορά τα εισιτήρια, αυτά κυμαίνονται από 14 έως 25 ευρώ.

Με πληροφορίες από: Windsor Castle tour: Guide to Meghan Markle and Prince Harry's wedding venue

ΔΗΜΟΦΙΛΗ