ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Οι περίεργες «καμπίνες» που εμφανίστηκαν σε αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης

Οι περίεργες «καμπίνες» που εμφανίστηκαν σε αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης
Courtesy Jabbrrbox/CNNi

Σε περίπτωση που δεν έχετε πρόσβαση στα πολυτελή VIP lounge και αισθάνεστε… τρόμο στην ιδέα να περάσετε μερικές ώρες στην αίθουσα αναμονής, τότε ίσως θα εκτιμήσετε τα «κουτιά» που έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους στο αεροδρόμιο LaGuardia στη Νέα Υόρκη.

 

Ονομάζονται Jabbrrbox και είναι ουσιαστικά μικρές «καμπίνες» που μπορούν να ενοικιαστούν από τους ταξιδιώτες που θέλουν μερικές στιγμές ηρεμίας. Οι… φιλοξενούμενοι στις καμπίνες έχουν πρόσβαση σε Wi-Fi, μπορούν να φορτίσουν τα κινητά τηλέφωνα ή τα τάμπλετ τους και να ακούσουν μουσική.

Φυσικά, με ένα κάποιο… αντίτιμο. Για 15 λεπτά στο Jabbrrbox, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να πληρώσουν 10 δολάρια, για 30 λεπτά 15 δολάρια ενώ για μισή ώρα περί τα 30 δολάρια.

Η ιδέα γεννήθηκε όταν ο συνιδρυτής της εταιρίας Brian Hackathorn, βρέθηκε στο πολύβουο κέντρο του Μανχάταν την ώρα που έπρεπε να κάνει ένα επαγγελματικό τηλέφωνο. Στις καφετέριες είχε πολύ φασαρία και λόγω της φύσης του τηλεφωνήματος, ο Hackathorn δεν ήθελε να μιλήσει μπροστά σε κόσμο.

Έτσι, γεννήθηκε η ιδέα για το Jabbrrbox. «Ένας μικρός ιδιωτικός χώρος που μπορεί να νοικιαστεί» λέει ο έτερος συνιδρυτής, Jeremy Jennings.

Μίνι γραφεία

Οι δύο άνδρες αποφάσισαν να συνεργαστούν για να πάρει «σάρκα και οστά» η πρωτότυπη ιδέα του Hackathorn. «Αρχίσαμε να εξετάζουμε το δημογραφικό των αεροδρομίων» λέει στο CNNi ο Hackathorn.

Στόχος τους, όπως εξηγεί ο ίδιος, είναι όχι να αντικατασταθεί η αίθουσα αναμονής αλλά να μπορούν να καλυφθούν ορισμένες ανάγκες των ταξιδιωτών όσο περιμένουν την πτήση τους.

«(Οι αίθουσες αναμονής) Παρέχουν κάποιες ανέσεις αλλά δεν μπορείς να βρεις ησυχία και ιδιωτικότητα για να κάνεις δουλειά» λέει ο Hackathorn, εξηγώντας παράλληλα ότι οι μικρές αυτές καμπίνες μπορούν να λύσουν αυτή την ανάγκη.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, όμως, αντί οι επισκέπτες του να αισθάνονται κλειστοφοβικά, νιώθουν ότι βρίσκονται σε ένα όμορφο, δροσερό και ήρεμο περιβάλλον…

Σύμφωνα με τους αρμόδιους του αεροδρομίου LaGuardia, οι θάλαμοι αυτοί είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς ανάμεσα στους επισκέπτες. Μένει, λοιπόν, να αποδειχτεί εάν θα κάνουν την εμφάνισή τους και σε άλλα αεροδρόμια του πλανήτη.

Με πληροφορίες από: Jabbrrbox: An airport lounge all to yourself
Francesca Street, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ