ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Τρεις λόγοι για να ταξιδέψεις στο Χονγκ Κονγκ

Τρεις λόγοι για να ταξιδέψεις στο Χονγκ Κονγκ

Ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Ασίας, έχει βαλθεί να τραβήξει όλο και περισσότερα βλέμματα προς το μέρος του. Το Χονγκ Κονγκ μπορεί να μοιάζει μακρινό, αλλά είναι ένα ταξίδι που κάθε άνθρωπος που θέλει να γνωρίσει πραγματικά τον κόσμο, πρέπει να κάνει. Το «δάσος» από τους ουρανοξύστες, η απόλυτη γαστρονομική εμπειρία και φυσικά, οι υπαίθριες αγορές του, είναι μόνο μερικά από τα πράγματα που θα σας τραβήξουν προς την Κίνα.

Το Χονγκ Κονγκ όμως, είναι πολλά περισσότερα από ένας σημαντικός λιμένας της Κίνας. Είναι ένα υποτροπικό αρχιπέλαγος που αποτελείται από 236 νησιά και βραχονησίδες, με τροπικό κλίμα, που μοιάζει με τη Νέα Υόρκη. Κάποιοι δε, λένε πως η πόλη του Χονγκ Κονγκ είναι το «Μεγάλο Μήλο» της Ασίας, κι εμείς δεν του αδικούμε.

Παρακάτω λοιπόν, θα βρείτε τρεις λόγους για τους οποίους το Χονγκ Κονγκ πρέπει να είναι αρκετά ψηλά στην bucket list των ταξιδιών που πρέπει να κάνετε στη ζωή σας.

Οι υπαίθριες αγορές και το εξαιρετικό φαγητό

2

Το Χονγκ Κονγκ ανέκαθεν πιστεύαμε πως είναι ένας γαστρονομικός παράδεισος. Street food και πανάκριβα εστιατόρια, ο γευστικός σας ουρανίσκος θα «σκάει» πυροτεχνήματα! Η πρώτη σας επιλογή πρέπει να είναι η φημισμένη Temple Street, η οποία έχει πάρει το όνομά της από τον ναό Tin Hau στο κέντρο της πόλης, την Kowloon. Είναι γεμάτη κόσμο αλλά και γεμάτη αλμυρές και γλυκές απολαύσεις για τους ντόπιους αλλά και τους τουρίστες.

Εκεί θα βρείτε μερικά από τα πιο παραδοσιακά κινέζικα πιάτα του Χονγκ Κονγκ. Όμως, αυτά που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε είναι τα τηγανητά φουντούκια, τα Cheong fun ατμού με τη γλυκιά τους σάλτσα, και φυσικά, για κάθε τολμηρό από εσάς… τηγανητά έντερα από γουρούνι! Κάτι που θα μπορούσε να υπάρχει κι εδώ.

3

Εκείνο που κλέβει την παράσταση είναι η σπεσιαλιτέ του Χονγκ Κονγκ, τα dim sum, ή αλλιώς «αγγίγματα καρδιάς» που θα σας μείνουν αξέχαστα. Με τραγανή πάπια, ελαφριά γαρίδα ή κρέας με μπαχαρικά και λαχανικά, τα dim sum μπορείτε να τα απολαύσετε σε μια μόνο μπουκιά.

Το ψαροχώρι, Tai O

4

Για την απόλυτη παραδοσιακή εμπειρία, μπορείτε να επισκεφτείτε το ψαροχώρι του Χονγκ Κονγκ, Tai O. Ακριβώς δίπλα σε έναν μεγάλο ποταμό, το χωριό αυτό μπορεί να σας προσφέρει την «άλλη» πλευρά του δάσους με τους ουρανοξύστες. Σπιτάκια που είναι χτισμένα ακριβώς πάνω στο ποτάμι και μικρές βάρκες κάνουν το τοπίο παραμυθένιο, ενώ ένα μικρό λιμάνι σας μυεί στην παράδοση των Κινέζων ψαράδων.

Ο δρόμος με τα bars στη Lan Kwai Fong

5

Η γειτονιά Lan Kwai Fong βρίσκεται ανάμεσα στη Wyndham Street και τη D'Aguilar Street του Χονγκ Κονγκ και αποτελεί ένα hotspot μετά τη δύση του ηλίου, καθώς φημίζεται για τα bars και τα εστιατόριά της. Εκεί υπάρχουν περισσότερα από 80 εστιατόρια και bars, ενώ λέγεται πως συχνάζει η elite της πόλης αλλά και των επισκεπτών της.

Gourmet εστιατόρια και ιδιαίτερα bars, δε μπορεί να παραλείψετε τη βόλτα σε αυτή τη γειτονιά. Όπως επίσης, και στα απλά και minimal bars της Wing Wah Lane, του δρόμου στον οποίο κάνεις γευστικά ταξίδια σε όλο τον κόσμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ