ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

O «Iron Man» του Λονδίνου κάνει το… ντεμπούτο του!

O «Iron Man» του Λονδίνου κάνει το… ντεμπούτο του!
Courtesy Selfridges / CNNi

Ο Ρίτσαρντ Μπράουνινγκ, ως άλλος Iron Man, ετοιμάζεται να απογειωθεί: ανάβει τις μηχανές, λυγίζει τα γόνατά του και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα αιωρείται πάνω από το έδαφος

Και, αψηφώντας τη βαρύτητα, αρχίζει να πετάει πάνω από έναν λονδρέζικο δρόμο. Όχι, δεν πρόκειται για κάποια σκηνή από ταινία με σούπερ ήρωες αλλά για έναν… πραγματικό Iron Man του Λονδίνου!

Ο Μπράουνινγκ σχεδίασε και κατασκεύασε μια στολή, που του επιτρέπει να πετάει, και τώρα ετοιμάζεται να την κυκλοφορήσει στην αγορά.

Ωστόσο, όσοι θέλουν να την αποκτήσουν θα πρέπει να βάλουν… βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς κοστίζει περίπου 442.396 δολάρια!

Η εντυπωσιακή αυτή στολή πήρε «σάρκα και οστά» με τη βοήθεια ενός 3D εκτυπωτή και ενός ειδικού σε συστήματα ηλεκτρονικών.

Όπως αναφέρει το CNNi, έχει πέντε μηχανές και επιτρέπει στους ιδιοκτήτες του να πετάξουν με ταχύτητα 32χλμ την ώρα και αγγίξουν υψόμετρο 3.658 (!) μέτρων.

«Με ρωτάνε γιατί σχεδίασα τη στολή» είπε στο CNN Travel ο Μπράουνινγκ, και συνέχισε: «Βασικά γιατί μου αρέσουν οι προκλήσεις».

Ο εμπνευστής της ιδιαίτερης αυτής στολής δηλώνει, επίσης ότι εμπνεύστηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του στους πεζοναύτες της Βρετανίας.

«Σε εκείνο το περιβάλλον μαθαίνεις αρκετά γρήγορα ότι μπορείς να πιέσεις τον εαυτό σου σε αρκετούς τομείς» λέει ο Μπράουνινγκ, γιος ενός εφευρέτη και μηχανικού αεροναυπηγικής. Ο παππούς του ήταν υπεύθυνος σε εργοστάσιο κατασκευής ελικοπτέρων.

«Μάλλον το γεγονός ότι ολόκληρη η οικογένειά μου προέρχεται από τη βιομηχανία αυτή δείχνει ότι έχω κάποιο καλό… γονίδιο» λέει χιουμοριστικά ο Μπράουνιγνκ, και συμπληρώνει: «Το ταξίδι αυτό ξεκίνησε ως μια άσκηση για να αποδείξω ότι είναι δυνατό γίνει πράξη κάτι που μέχρι σήμερα υπήρχε μόνο στις ταινίες με σούπερ ήρωες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ