ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Τέσσερα απίστευτα πλωτά πάρκα που αξίζουν την προσοχή σας

Τέσσερα απίστευτα πλωτά πάρκα που αξίζουν την προσοχή σας

Μπορεί στη δική μας χώρα τα πάρκα να είναι ιδανικά για τρέξιμο, περπάτημα και μια στάση σε κάποιο παγκάκι, όμως σε διάφορες πόλεις του κόσμου, υπάρχουν πάρκα που χρειάζονται… βάρκα. Διότι, πλέον τα πάρκα της πόλης απέκτησαν… λίγο πιο cool «συγγενείς» που επιπλέουν!

Μέσα στα προηγούμενα χρόνια, πολλές ευρωπαϊκές πόλεις αλλά και η πολυπολιτισμική Νέα Υόρκη, δημιούργησαν ονειρεμένα πάρκα πάνω στο νερό, τα οποία μπορεί να επισκεφτεί ο καθένας μας. Παρακάτω, λοιπόν, θα βρείτε τέσσερα πάρκα πάνω στο νερό σε όλο τον κόσμο που αξίζει να επισκεφτείτε.

Copenhagen CPH-Ø1, Δανία

παρκα 1



Ένα από τα μικρότερα «νησάκια» της Δανίας είναι το ξύλινο πάρκο των 65 τ.μ. CPH-Ø1 της Κοπεγχάγης. Εκεί μπορείτε να κάνετε κολύμπι, BBQs, ακόμη και camping.

Bruges Triennial, Βέλγιο

παρκα 2



Για το 2018 το Bruges Triennial, έφερε το «Liquid City» στην πόλη. Εκεί, θα βρείτε το The Floating Island, της κορεάτικης αρχιτεκτονικής εταιρείας OBBA, όπου θα μπορείτε να κάνετε ελεύθερα τις βόλτες σας, επιπλέοντας στο κανάλι της Bruges.

Recycled Park, Rotterdam, Ολλανδία

παρκα 3

Στην ολλανδική πόλη του Rotterdam μεταμόρφωσαν τον καθαρισμό του ποταμιού σε ένα project που λέγεται Recycled Park. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η πλατφόρμα έχει δημιουργηθεί από τα πλαστικά που βρήκαν μέσα στο ποτάμι και μόνο.

Floating Pocket Park, Λονδίνο

παρκα 4

Στην καρδιά του Λονδίνου, υπάρχει το πάνω από 1,620 τ.μ. πλεούμενο πάρκο, Floating Pocket Park. Στη Merchant Square του Λονδίνου θα κάνετε τις βόλτες σας ανάμεσα στην πράσινη όαση, θα χορέψετε σε καλοκαιρινές συναυλίες ενώ μπορείτε να κανονίσετε μέχρι και το πάρτι σας!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ