ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Η αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων Αβάνας - Ουάσιγκτον έφερε αύξηση στον τουρισμό

Η αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων Αβάνας -  Ουάσιγκτον έφερε αύξηση στον τουρισμό
REUTERS/Alexandre Meneghini

Μετά από περισσότερο από μισό αιώνα «παγετώνα» στις διπλωματικές σχέσεις Αβάνας – Oυάσιγκτον, το εμπάργκο που βύθισε στην ύφεση την οικονομία της Κούβας, έντεκα προέδρους των ΗΠΑ που δεν κατάφεραν να διαχειριστούν τους αδελφούς Κάστρο, αποκαταστάθηκαν οι διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών.

Η αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων έφερε και κύμα τουριστών προς την Κούβα ενισχύοντας την οικονομία της. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία οι Αμερικανοί τουρίστες που επισκέφθηκαν την Κούβα αυξήθηκαν κατά 77%.

Ήδη στα τέλη Ιανουαρίου οι ΗΠΑ, ήραν διάφορους περιορισμούς που αφορούσαν σε πληρωμές για εξαγωγές και επανεισαγωγές προϊόντων.

USA TOURISMREUTERChris ArsenaultS

Πηγή: Chris Arsenault

Διευκολύνθηκαν επίσης οι αερομεταφορές και οι συνεργασίες για την εκτέλεση δημόσιων έργων.

Σημειώνεται ότι μέχρι τον Ιούλιο του 2015 για τους Αμερικανούς, η Κούβα, ήταν ο επίγειος παράδεισος που απείχε, μόλις 110 μίλια από τη Φλόριντα. Για τους Κουβανέζους, «μήλον της έριδος» είναι το Γκουαντάμο, πόλη και ομώνυμος κόλπος, που βρίσκεται στη νοτιοανατολική Κούβα.

Ο κόλπος ελέγχεται από το 1898 από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά από την νίκη τους στη μάχη εναντίον των Ισπανών αποικιοκρατών. Από το 1903 δημιούργησανναυτική βάση και μεταγενέστερα τη φημισμένη φυλακή-στρατόπεδο.

Οι φωτογραφίες από το Reuters είναι από τουρίστες διαφόρων εθνικοτήτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ