ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Σεξουαλικό σκάνδαλο με ένα δελφίνι που εξόργισε ένα ολόκληρο έθνος

Σεξουαλικό σκάνδαλο με ένα δελφίνι που εξόργισε ένα ολόκληρο έθνος
Το «Hooked on Freddie», από την υπερατλαντική εταιρεία παραγωγής Blanchard House, πρόκειται να κυκλοφορήσει στην πλατφόρμα στις 19 Σεπτεμβρίου, με τα τρία πρώτα επεισόδια να είναι διαθέσιμα εκείνη την ημέρα. photo/Pexels

Η αληθινή ιστορία ενός σεξουαλικού σκανδάλου με δελφίνια στη Βόρεια Αγγλία στις αρχές της δεκαετίας του 1990 είναι το θέμα ενός νέου podcast του Wondery.

Το «Hooked on Freddie», από την υπερατλαντική εταιρεία παραγωγής Blanchard House, πρόκειται να κυκλοφορήσει στην πλατφόρμα στις 19 Σεπτεμβρίου, με τα τρία πρώτα επεισόδια να είναι διαθέσιμα εκείνη την ημέρα.

Αφηγείται την ιστορία του ακτιβιστή για τα δικαιώματα των ζώων τον Alan Cooper, ο οποίος ανέπτυξε μια ασυνήθιστα στενή φιλία με ένα άγριο ρινοδέλφινο (το παρατσούκλι Freddie είναι από τους ντόπιους) όταν το θηλαστικό εμφανίστηκε στο Amble Harbour, στο Northumberland, στα μέσα της δεκαετίας του 1980.

Αλλά μετά από διαμάχη με έναν εκπαιδευτή ζώων σε ένα τοπικό θαλάσσιο πάρκο, ο Cooper βρέθηκε να κατηγορείται για κακοποίηση του Freddie. Μέχρι το 1991, ο Cooper αντιμετώπιζε ποινικές κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση σε δελφίνι - πυροδοτώντας μια καταιγίδα ταμπλόιντ. Τελικά αθωώθηκε, αλλά η αβάσιμη κατηγορία κατέληξε να αλλάξει την πορεία της ζωής του Cooper.

Η σειρά podcast των έξι μερών φιλοξενείται από την Becky Milligan ("The Home Babies"), η οποία κάλυψε για πρώτη φορά την εμφάνιση του Freddie στη Βόρεια Θάλασσα ως φοιτήτρια δημοσιογράφος. Η Milligan, η οποία κάποτε κολύμπησε με την ίδια τον Freddie, χρησιμοποιεί πρωτότυπες συνεντεύξεις από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 και τις αρχές της δεκαετίας του 1990, καθώς και νέα ρεπορτάζ - συμπεριλαμβανομένων συνεντεύξεων τόσο με τον Cooper όσο και με τον εκπαιδευτή ζώων που λέγεται ότι τον κατηγόρησε - για να πει την ιστορία.

Ο Laurence Grissell ("The Californian Century") είναι υπεύθυνος παραγωγής της σειράς με πρόσθετη παραγωγή από τη Seren Jones.

Hooked-on-Freddie-Podcast.jpg
Αλλά μετά από διαμάχη με έναν εκπαιδευτή ζώων σε ένα τοπικό θαλάσσιο πάρκο, ο Cooper βρέθηκε να κατηγορείται για κακοποίηση του Freddie. photo/Dave Gray/courtesy Blanchard House

«Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη εδώ», είπε η Rosie Pye, συνιδρύτρια και δημιουργική διευθύντρια στο Blanchard House. «Τα πάντα σχετικά με αυτήν την ιστορία θα σας κολλήσουν! Η συνεργασία με το Wondery για να ζωντανέψει το σόου ήταν πραγματική χαρά. Έχουμε τέσσερις εκπομπές φέτος, η καθεμία εξαιρετική με διαφορετικό τρόπο, και ανυπομονούμε να τις μοιραστούμε με τους ακροατές».

Ο Rich Knight, επικεφαλής του περιεχομένου podcast του Ηνωμένου Βασιλείου στο Wondery, σχολίασε: «Το «Hooked on Freddie» είναι μια εκπληκτική ιστορία που είναι χαρούμενα συγκινητική αλλά και βαθιά συγκινητική. Πρόκειται για μια μαγική φιλία μεταξύ των ειδών και μια σκληρή αντιπαλότητα μεταξύ των ανθρώπων. Στην καρδιά του, είναι μια ιστορία για το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε στα άγρια ​​ζώα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την Becky Milligan, η οποία ακολούθησε την ιστορία από την αρχή και την αφηγείται με ευαισθησία και εξυπνάδα».

Ανάμεσα στις εκπομπές που κυκλοφόρησε η Blanchard House το 2023 είναι μια νέα αληθινή εγκληματική σειρά, η «Agatha Christie and the Dandelion Poisoner», από τον οικοδεσπότη του «The Shrink Next Door», Joe Nocera.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ