ΤΑΞΙΔΙ ΚΟΣΜΟΣ

Η Σαντορίνη «έφτασε» μέχρι την Κίνα - Οι Ασιάτες δημιούργησαν μια μικρογραφία του νησιού

Η Σαντορίνη «έφτασε» μέχρι την Κίνα - Οι Ασιάτες δημιούργησαν μια μικρογραφία του νησιού

Το νησί της Σαντορίνης

PIXABAY

Μια μικρογραφία της Σαντορίνης δημιούργησαν οι Κινέζοι στην επαρχία Γιουνάν, σχεδιάζοντας πιστά τα γραφικά σοκάκια, τα λευκά πλακόστρωτα και τα μπλε νησιώτικα παράθυρα του νησιού του Αιγαίου. 

Πρόκειται για έναν οικισμό που ονομάζεται «Ιδανική Πολιτεία του Νταλί», ο οποίος είναι χτισμένος στην οροσειρά Cangshan και έχει θέα σε μια λίμνη.

Αποτελείται από τουριστικά πανδοχεία, μπουτίκ ξενοδοχεία, επιχειρήσεις, διαμερίσματα και μικρούς ελικοειδείς δρόμους στολισμένους με λουλούδια και φυτά.

Καλύπτει μια έκταση 3.700 στρεμμάτων και συνιστά προϊόν μιας συνολική επένδυση οκτώ δισεκατομμυρίων γουάν (πάνω από ένα δισ. ευρώ).

https://www.instagram.com/reel/C5aUtP1hSb_/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Στόχος για την Σαντορίνη της Κίνας ήταν να δημιουργηθεί ένας τουριστικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών, ελκυστικός για έναν πληθυσμό που δεν μπορεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό, αλλά μπορεί να έχει οικονομική πρόσβαση σε μια «διεθνή εμπειρία».

Να σημειωθεί όμως, πως σύμφωνα με την κινεζική κουλτούρα και πολιτισμό, για να υιοθετήσουν οι Κινέζοι στοιχεία μιας άλλης χώρας, αυτό σημαίνει πως την εκτιμούν και την σέβονται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ